• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ novosti

28.09.2024

11:13

Oružje pronađeno na Novom Beogradu pripada "Balkanskom kartelu": Puške na veštačenju utvrđuje se da li su korišćene u likvidacijama

MUP Srbije

Vesti

Oružje pronađeno na Novom Beogradu pripada "Balkanskom kartelu": Puške na veštačenju utvrđuje se da li su korišćene u likvidacijama

Podeli vest

Arsenal oružja pronađen u garaži u Bloku 29 u Novom Beogradu, prema operativnim podacima naših službi bezbednosti, pripada, najverovatnije, "Balkanskom kartelu".

Ovaj štek je iznajmila, za sada, neidentifikovana osoba, koja je koristila falsifikovanu ličnu kartu Hrvatske. Specijalizovane ekipe MUP Srbije uzele su biološke tragove za analizu, kako bi se utvrdilo ko su "vlasnici" automata, bombi, eksploziva...

U istragu su se, pored beogradske policije, uključili i pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) UKP MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije. Postoje nagoveštaji i da će slučaj da preuzme Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK).

Vlasnik garaže, Beograđanin, koji živi u Novom Sadu, ispričao je, policiji, da je, navodno, slučajno otkrio arsenal kada je odlučio da uđe u svoju nekretninu, jer zakupac nije izvršavao obaveze.

Foto: Foto: Piki/J.R.

 

 

Pronađene su četiri vojne puške, koje vode poreklo iz Slovenije i sa Kosmeta, dok je četvrta ili iz Bosne i Hercegovine ili Hrvatske. Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je to oružje pripremano za izvršenje teških krivičnih dela i da se sumnja na jednu kriminalnu grupu, koja je to logistički pripremala. Ovaj kartel deluje na međunarodnom nivou.

- Policija intenzivno traga za zakupcem - istakao je Dačić. - Iako imamo podatke, oni nisu sasvim pouzdani. Zakupac je pokazao ličnu kartu Hrvatske, ali sumnjamo da to ima veze sa nekim drugim kriminalnim grupama. Sada se upoređuju otisci na oružju, DNK tragovi...Ima oko 60 uzoraka i otisaka prstiju, koji se trenutno analiziraju. Postoje indicije da su planirali likvidaciju pripadnika neke suparničke kriminalne grupe.

Dačić je rekao i da se ovakvo oružje koristi za likvidaciju i ubistva, i dodao da je policija dobila informaciju da su četiri puške iz vojnih izvora, bivše JNA, koje su predate armiji još osamdesetih godina.

Inače, ovaj štek je pronađen skoro godinu dana posle hapšenja nekoliko pripadnika "Balkanskog kartela". Njih 13 je tada završilo iza rešetaka u Srbiji, dok su ostali privođeni po Evropi, a krivična prijava obuhvata i osobe, koje su u zatvoru u Peruu. Ova ekipa sumnjiči se za krijumčarenje najmanje sedam tona kokaina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija