• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

28.09.2024

21:06

Velika akcija policije na aerodromu: Firme za voće koristio kao paravan, a evo kako je kontrolisao pošiljke sa drogom

Kolumbijska policija / screenshot

Vesti

Velika akcija policije na aerodromu: Firme za voće koristio kao paravan, a evo kako je kontrolisao pošiljke sa drogom

Podeli vest

Na međunarodnom aerodromu El Dorado u Bogoti, kolumbijske vlasti su uspele da uhapse Dajiberta Toresa Rosarija, široj javnosti do tada nepoznatog ključnog igrača u narko operacijama Balkanskog narko kartela. Ovaj događaj predstavlja značajan korak u suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Hapšenje Toresa Rosarija rezultat je koordinirane akcije kolumbijske policije, španskih i ekvadorskih vlasti, uz podršku Interpola. Ovaj uspeh u borbi protiv krijumčarenja droge predstavlja važan primer međunarodne saradnje u rešavanju problema koji pogađa više zemalja.

Prema saznanjima istražitelja, Tores Rosario je imao ključnu ulogu u organizaciji šverca kokaina. Kroz kompanije za izvoz voća i poljoprivrednih proizvoda iz ekvadorskih lučkih terminala, kontrolisao je pošiljke droge koje su bile sakrivene u kontejnerima sa legalnom robom. Ove informacije ukazuju na složenost i perfidnost metoda koje su kriminalne organizacije koristile u svojim aktivnostima.

Tores Rosario je optužen za krijumčarenje više od 2.600 kilograma kokaina visoke čistoće u Španiju između 2020. i 2022. godine. Njegovo hapšenje označava veliki udarac za Balkanski narko kartel, čija je operativna mreža pretrpela ozbiljan udarac.

Izvor iz strane sigurnosne službe istakao je značaj međunarodne saradnje više sigurnosnih službi u procesu hapšenja Toresa Rosarija.

On će uskoro biti izručen Španiji, gde će se suočiti sa optužbama za trgovinu drogom, za šta mu prijeti dugogodišnja kazna zatvora.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija