• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

02.10.2024

14:05

Počinje suđenje majci iz pakla! Izbola šestogodišnju ćerkicu preti joj 10 godina robije

informer.rs

Vesti

Počinje suđenje majci iz pakla! Izbola šestogodišnju ćerkicu preti joj 10 godina robije

Podeli vest

Suđenje Nišlijki Š.B. (20) koja je optužena za naasilje u porodici jer je nožem povredila ćerkicu (6), počeće 22. oktobra.

Ona se tereti da je 24. maja u kući svoje majke u niškom naselju Stočni Trg nožem napala dete i nanela mu više povreda. 

Š.B. će u sudnicu biti dovedena iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda gde se nalazi od hapšenja.

- Osnovni sud u Nišu potvrdio je optužnicu Osnovnog javnog tužilaštva protiv Š.B. zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Suđenje je zakazano za 22. oktobar, a optuženoj Š.B. je pritvor produžen kako ne bi uticajem na svedoke ometala sudski postupak te zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogla ponoviti krivično delo - saopštila je portparol Osnovnog suda u Nišu sudija Ana Gajić Ristić.

Sudija Gajić Ristić kazala je da Osnovno javno tužilaštvo nije u optužnom aktu predložilo kaznu koja se prema Krivičnom zakoniku za delo izvršeno prema maloletnom licu kreće od dve do 10 godina.

- Osnovno javno tužilaštvo je u optužnici predložilo da se optužena oglasi krivom i kazni po zakonu - zaključila je sudska portparolka.

Foto: D. K.

Kuća u kojoj je majka izbola ćerku

 

Kako saznajemo, s obzirom na to da su izjavama svedoka i nalazom Zavoda za sudsku medicinu potvrđeni navodi optužbe da je Š.B. izvršila krivično delo prema svom detetu, te nije mogla da ospori činjenično stanje, ona je pokušala da se brani neuračunljivošću.

- Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da optužena nije psihijatrijski niti duševno obolela. Kako je ustanovljeno da je bila svesna svojih radnji i mogla da upravlja svojim postupcima protiv nje je podignuta optužnica, a ne predlog za izricanje mere bezbednost obaveznog psihijatrijskog čuvanja i lečenja koji se podnosi kada je okrivljeni neuračunljiv - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Zbog čega je majka koja je u poodmakloj trudnoći, potegla nož na nemoćno dete za sada se ne zna, a javnost će za ovu informaciju biti uskraćena sve do izricanja presude jer će glavni pretres biti zatvoren radi zaštite interesa maloletnika. 

Š.B. nije objasnila ni policiji, prilikom hapšenja, ali ni radnicima Centra za socijalni rad zašto je napala ćerkicu.

Jedini svedok monstrouznog napada bila je Ševija Benulović, baka Š.B. koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.

- Unuka se normalno ponašala da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena a moja unuka da nije, prepirale su se ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo, a ja sam samo mogla da gledam njegove muke jer ne mogu da hodam - ispričala je ova žena nakon što joj je unuka uhapšena.  

Foto: D. K.

Trudnica pred nepokretnom bakom izbola svoju ćerku

 

Tada je kazala  da ne zna ko je pozvao policiju već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

- Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju, čeka četvrto dete. Jedno je u domu, a dva su sa njom, tu je bila kod nas jer joj je muž u Nemačkoj. Odvela je policija i više ništa ne znam, svi smo mnogo potreseni - kazala je ova Nišlijka.

Dete koje nije imalo šest punih godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake telesne povrede. Devojčica je otpuštena na kućno lečenje a po odluci Centra za socijalni rad poverena je na čuvanje baki po ocu Saneli Alimović.

 Troje dece Š.B. je pod merama socijalne zaštite, a institucije će se uključiti i kada se bude porodila sa četvrtim. 

Kako nam je rečeno u niškom Centru za socijalni rad, jedno dete je zbog zdravstvenih problema smešteno u specijalizovanu ustanovu za mališane sa smetnjama u razvoju, dok je drugo dvoje dodeljeno na privremeno starateljstvo roditeljima njenog supruga. O trajnom starateljstvu nad decom Š.B. odlučiće Osnovni sud, a ko će obavljati tu dužnost zavisiće i od ishoda krivičnog postupka koji se protiv nje vodi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija