• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2024

14:59

Zaplenjena roba vredna skoro dva miliona dinara: Automobil zaustavljen u Batrovcima (FOTO)

Uprava Carine

Vesti

Zaplenjena roba vredna skoro dva miliona dinara: Automobil zaustavljen u Batrovcima (FOTO)

Podeli vest

Carinski službenici su 1. oktobra 2024. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj dvoje putnika da u prtljagu preko granice prenesu luksuznu, a neprijavljenu robu vrednu gotovo 1,8 miliona dinara.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "mercedes" stranih registarskih oznaka sa više putnika koji su izjavili da nemaju ništa da prijave.

"Tokom detaljne kontrole koja je usledila, među ličnim stvarima u koferu jednog od putnika
otkrivene su dve luksuzne ženske torbice poznatih marki "Chanel" i "Celine" čija je ukupna vrednost procenjena na preko 560.000 dinara."
saopštila je Carina.

Foto: Uprava carine

 

Kako je dalje navedeno u saopštenju:

" Nekoliko trenutaka kasnije, i u ličnom prtljagu putnice koja je putovala istim automobilom, otkrivena je još jedna luksuzna torbica poznate marke "Saint Laurent", kao i skupocena zlatna ogrlica iz ekskluzivne kolekcije marke "Chanel" čija je ukupna vrednost procenjena na preko 1.200.000 dinara." saoptili su u Upravi carine.

 

 

U oba slučaja vrednost robe je procenjena na osnovu otkrivenih fiskalnih računa i uredno overenih
obrazaca za povraćaj poreza na dodatu vrednost otkrivenih uz neprijavljenu robu.


Neprijavljena luksuzna roba privremeno je zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Novi Sad će 2027. godine biti grad sa tri nova mosta
Društvo

Vesić: Novi Sad će 2027. godine biti grad sa tri nova mosta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je danas u Novom Sadu sa direktorom kompanije "Šandong" za Evropu Vei Jimingom potpisao ugovor za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta u tom gradu, istakao je da će to biti treći novi most u Novom Sadu, budući da se dva već grade - jedan kod Petrovaradina na Fruškogorskom koridoru, kao i most u nastavku Bulevara Evrope.

02.10.2024

16:30

TV

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija