• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

03.10.2024

08:06

Otkriveno ko stoji iza dva napada na boksera iz Kaluđerice! Policija identifikovala i nalogodavca i izvršioca, rapisana poternica

društvene mreže/Fejsbuk)

Vesti

Otkriveno ko stoji iza dva napada na boksera iz Kaluđerice! Policija identifikovala i nalogodavca i izvršioca, rapisana poternica

Podeli vest

Dalibor Filić (40) preživeo je dva napada u samo mesec dana, a kako se sumnjalo, naručeni su od strane istog nalogodavca, čiji su identitet otkrili istražitelji i za njima raspisali poternice.

Kako izveštavaju portali, osumnjičeni je B.K. (42), koji je dobro poznat policiji, koji se sumnjiči da je sredinom jula unajmio M. S. da likvidira Filića, inače, vlasnika poznatog bokserskog kluba iz beogradskog naselja Kaluđerica.

- Policija je došla do otkrića identiteta i izvršioca, ali i naručioca napada na Filića. Obojica se trenutno nalaze u bekstvu, a za njima su raspisane poternice - kazao je izvor iz istrage. 

On dodaje da je nalogodavac napada za kojom se traga od ranije poznat policiji.

- Radi se o čoveku koji je više puta privođen zbog različitih krivičnih dela. Bio je godinama iza rešetaka. Sa Filićem je ranije imao sukob, a sada se sumnjiči da je angažovao čoveka da ubije Dalibora Filića, i to naočigled njegovih maloletnih sinova, kada je pukom srećom izbegao metak u glavu. Takođe, B. K. se sumnjiči i da je potom angažovao još jednu osobu da baci bombu na Filićevu kuću u kojoj su se u tom trenutku nalazili žena i deca - objasnio je sagvornik iz istrage. 

Podsetimo, Filić je u junu ove godine ranjen, a već narednog meseca izvršen je i bombaški napad na njegovu porodicu, kada na svu sreću nije bilo povređenih. Oba incidenta vlasnik bokserskog kluba prijavio je policiji i izjavio da sumnja da iza svega stoji jedna osoba. Daljim radom policije, identifikovan je B.K. kao osumnjičeni nalogodavac napada, a s obzirom na to da je maskirani izvršilac u momentu kada je pucao na Filića na parkingu prodavnice u Kaluđerici, skinuo vizir sa kacige, policija je uspela i njega da identifikuje. Radi se o osumnjičenom M. S. 

 

Kako otkriva naš izvor, Filić je je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u svojstvu oštećenog, a u istrazi koja je pokrenuta protiv odbeglih B. K. i M. S. 

- Filić je u tužilaštvu otkrio da je i 2008. godine bio na meti bombaškog napada, smatrajući da i iza tog napada stoji ista osoba, koja se, prema njegovim rečima, nameračila na njega i njegovu porodicu, zbog ranijih problema i međusobnih razmirica - kaže naš izvor.

Kako je navodno rekao na salsušanju, napadima na njega očigledno nema kraja.

- Bokser je rekao da osumnjičeni koji je u bekstvu i dalje nalazi način da preti njegovoj porodici - ističe izvor i dodaje da je ošećeni pred tužilaštvom rekao i da nakon skorašnjih napada, dobija pretnje ubistvom ukoliko svedoči.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Teretnjak poznate marke povučen sa tržišta Srbije!
Društvo

Teretnjak poznate marke povučen sa tržišta Srbije!

Teretna vozila robne marke Volvo model FL/FE/DE (3) u varijantama: A3-MDV, TYPE-FL, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D5/ENG-D8; A4-MHDV, TYPE-FE, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D5/ENG-D8; 17-VPT, TYPE-DE, EM-EU6, OBDEP-E, ENG-D8 opozvani su sa tržišta Srbije zbog opasnosti od povreda.

03.10.2024

10:09

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast!
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast!

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija