• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer/Blic

03.10.2024

14:33

Ubice iz Austrije u Srbiji promenili identitet! Bežali bečkoj policiji, pa pali "ispred kuće", jedna stvar ih odala

Shutterstock, Polizei Niederösterreich

Vesti

Ubice iz Austrije u Srbiji promenili identitet! Bežali bečkoj policiji, pa pali "ispred kuće", jedna stvar ih odala

Podeli vest

Podsetimo, posle skoro četiri meseca bekstva nakon što su u Fezendorfu u Austriji, zapadno od Beča, brutalno pretukli Zlatana J. (29) i njegovog oca Zlatomira J. (66), koji je od zadobijenih povreda nekoliko dana kasnije u bolnici preminuo, policija u Valjevu je juče uhapsila Sašu K, Sašu J. i Milovana J.

Promenili su lična imena, ali su viđani u Valjevu i okolini, pa ih je policija uhapsila,  kako je došlo do toga da trojici srpskih državljana, koji se sumnjiče za teško ubistvo u Austriji, budu stavljene lisice na ruke, piše Blic.

Sva trojica su lišena slobode u valjevskom prigradskom naselju Sedlari, gde su im i adrese prebivališta, iako su, zapravo, nakon bega iz Austrije u Srbiju uspeli da promene lična imena.

- Identitet su promenili ubrzo nakon dolaska u Srbiju, ali su praktično, iako su pokušavali da se krije, u nekoliko navrata viđeni u Valjevu i okolini, pa su ih prepoznali i članovi njihove rodbine. Policija ih je intezivnim radom potom locirala i uhapsila u Sedlarima, gde su im i adrese – navode naši izvori bliski istrazi.

U međuvremenu, kako je potvrđeno “Blicu”, državno tužilaštvo Austrije koje je i tragalo za njima, predmet protiv trojice uhapšenih, koje je kvalifikovalo kao teško ubistvo, ustupilo je na postupanje našem pravosuđu.

Saša K, Saša J. i Milovan J. tako će se teretiri za teško ubistvo iz člana 114. stav 1 tačka 2 Krivičnog zakonika Srbije, a istragu protiv njih vodiće Više javno tužilaštvo u Valjevu.

Nakon 48-časovnog zadržavanja u policiji, biće predati Višem tužilaštvu koje će tražiti određivanje pritvora za svu trojicu.

Podsetimo, njih trojica su posle žestoke rasprave na jednom dečjem rođendanu rukama i nogama pretukli Zlatomira i Zlatana, a motiv za to je, navodno, bio što se Zlatan zabavljao sa ćerkom Saše J., koji tu vezu nije odobrava.

On, kako se sumnja, nije dozvoljavao da se njegova ćerka viđa sa Zlatanom, zbog čega je i ranije dolazilo do svađa između dve porodice, da bi sukob kulminirao na toj proslavi tučom koju Zlatomir nije preživeo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!
Politika

Nebojša Bakarec: Šokantno - Državljanin SAD, Vladimir Đorđević je NATO poslanik Miloša Jovanovića, francuskog državljanina!

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) usvojila je Rezoluciju kojom se priznaje da je osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio politički zatvorenik u Velikoj Britaniji. Jedini poslanik u regionu koji je glasao protiv ove Rezolucije bio je poslanik iz Srbije, Vladimir Đorđević koji je član koalicije NADA, koju čine Novi DSS i POKS. Ovo je lepo prikazao list Informer, koji je razobličio i Vladimira Đorđevića i Miloša Jovanovića.

03.10.2024

17:34

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija