• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

07.10.2024

17:25

Stanje povređenih devojčica u Bačkom Petrovcu: Pred jednom je operacija

Tanjug/printscreen instagram 192

Vesti

Stanje povređenih devojčica u Bačkom Petrovcu: Pred jednom je operacija

Podeli vest

Jedna od tri devojčice koje su juče povređene u sobraćajnoj nesreći u Bačkom Petrovcu, biće danas otpuštena kući, dok dve njene sestre ostaju na lečenju u Dečijoj bolnici u Novom Sadu.

Podsetimo, reč je o devojčicama 7, 9 i 10 godina, a da je u nesreći, koja se dogodila oko podneva na ulazu u Bački Petrovac, poginula je njihova majka S.J.(38) dok je otac Ž.J.(36) zadobio teške telesne povrede i nalazi se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine.  

- Jedna od povređenih i devojčica zadobila je lakše telesne povrede i juče je hospitalizovana radi detaljne dijagnostike ali će danas biti otpuštena na kućno lečenje. Druga devojčica je sa intenzivne nege prebačena na redovno odeljenje, dok je treća devojčica zadržana na odeljenju intenzivne nege na posmatranju i lekari je spremaju za hiruršku intervenciju. Sve tri devojčice su van životne opasnosti – navode za Informer u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Novom Sadu poznatijem kao Dečija bolnica.

Foto: printscreen instagram 192

 

Otac devojčica Ž.J. je hemodinamski stabilan i trenutno se nalazi, sa politraumatskih povredama, na Klinici za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, gde su preduzete sve mere intenzivnog lečenja i monitoringa.


Kako je danas objavljeno, policija u Bačkom Petrovcu je uhapsila I. P. (37), državljaanina Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- On se sumnjiči da je juče u Bačkom Petrovcu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a povređene su četiri, među kojima troje dece. Kako se sumnja, do nezgode je došlo, kada je I. P, koji je vozio sa 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u automobil u kojem se nalazila porodica iz Novog Sada – navedeno je iz policije.

Foto: Foto: Printscreen/Instagram

 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Uhapšeni muškarac je vozio automobil marke „mercedes“ velikom brzinom, a na društvenim mrežama objavljen je i snimak kako „divlja“ putem neposredne pre nego što je prešao na drugu stranu i direktno udario u automobil marke „ fiat“ u kome se nalazila porodica koja je stradala. Za volanom „fiata“ bila je žena koja je poginula.

Prema tvrdnjama očevidaca, članovi poordice su izvučeni iz automobila nakon intervencije vatrogasaca, a nesrečna žena je preminula nakon što je izvučena iz automobila.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučić sutra na Samitu lidera Brdo-Brioni procesa u Tivtu
Politika

Vučić sutra na Samitu lidera Brdo-Brioni procesa u Tivtu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra na Samitu lidera Brdo-Brioni procesa u Tivtu čiji domaćin je predsednik Crne Gore Jakov Milatović. Tokom Samita, koji se u Porto Montenegro održava danas i sutra, biće održana i plenarna sednica, na kojoj će se razgovarati o pitanjima unapređenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama EU, saopšteno je ranije iz Kabineta crnogorskog predsednika.

07.10.2024

18:02

TV

Sport

Planeta

Zabava

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija