• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

12.10.2024

21:48

Bolesna opsednutost završila kobno: Izmasakrirao bivšu devojku sa 30 uboda nožem!

Informer

Vesti

Bolesna opsednutost završila kobno: Izmasakrirao bivšu devojku sa 30 uboda nožem!

Podeli vest

Dušan Petronijević (33) iz Koceljeve ubio je sa više od 30 uboda nožem svoju bivšu devojku Violetu Jošić (19) u njenoj porodičnoj kući u selu Batalage, jer nije mogao da podnese to što nisu više bili u vezi!

Ovaj zločin desio se pre tačno pet godina. Ubica je u ranim jutarnjim satima, vraćajući se iz noćne smene, pešice iz Koceljeve došao do Violetine kuće i to dok je ona bila na poslu u fabrici "Rauh".
U dvorištu je sreo Violetinog oca Dragišu, koji nije znao da njegova ćerka i Dušan više nisu u vezi.

Pozdravili su se, a ubica mu je rekao da ide u njenu sobu jer želi da je iznenadi kada se vrati sa posla. Ne sluteći šta će se dogoditi, Dragiša je rekao da je to u redu i nastavio je da melje kukuruzu u dvorištu.

Stravični krici iz sobe

Oko sedam sati ujutru, devojka je došla kući, pozdravila se sa ocem i pravo otišla u svoju sobu u kojoj je bio Dušan.

- Posle samo dve kratke reči on je sa nožem u ruci nasrnuo na Violetu i počeo da je ubada u vrat. Nesrećnica je pokušala da se odbrani, ali sve je bilo uzalud. Dragiša, koji je bio u dvorištu, čuo je stravične krike koji su dopirali iz sobe njegove ćerke. On je uleteo i video da Violeta leži u lokvi krvi, a pored nje sa nožem u ruci sedeo je Dušan - naveo je tada Informerov sagovornik iz istrage.

Foto: Informer.rs

Dragiša Jošić, neutešni otac mučki ubijene devojke

Izbezumljeni otac je, kako je dodao, pozvao svog rođaka Josipa Radanovića da mu pomogne da Violetu, koja već nije davala znake života, ubace u automobil:

- Ne razmišljajući, oni su u Koceljevu povezli i Dušana koji iz ruke nije ispuštao krvavi nož. Dok su lekari u bolnici bezuspešno pokušavali da reanimiraju Violetu, Dušan je odšetao do svoje kuće, koja se nalazi u blizini. Međutim, čim je policija došla odmah je krenula potraga za ubicom, koji je ubrzo i uhapšen. Prilikom privođenja, Dušan je i dalje držao nož u ruci.

Rođak Josip Radanović, koji je Violetinom ocu pomagao da je preveze u bolnicu, izjavio je da su nju i Dušana stavili na zadnje sedište i da u tom trenutku niko nije razmišljao ni o čemu.

- Bilo je važno samo da se Violeta što brže odveze u bolnicu, jer se videlo da ne daje znake života. Odakle se tu i Dušan stvori ja ne znam, ali se sećam da je bio sav krvav. Verujte, to je bio stravičan šok, niko tu ne misli mnogo. Ovo je jedna strašna tragedija. Majka ju je ostavila još kao dete, otac joj se posvetio svim svojim bićem, i sad da se tako nešo desi - rekao je Josip.  

Planirao i samoubistvo

Ispostavilo se da je Dušana nekoliko dana pre zločina zaustavila policija, jer je svojim vozilom udario u nekoliko parkiranih automobila. Nakon kontrole, utvrđeno je da je on imao 0,53 promila alkohola u krvi, pa mu je napisana prekršajna prijava.

Foto: Fejsbuk

Lepotica i nesrećnica Violeta Jošić

Međutim, već sledećeg dana Dušanov otac je pozvao policiju i prijavio da njegov sin želi da se izbode nožem. Ipak, pre dolaska patrole mladić se smirio i odustao od samoubistva. 

Noć uoči ubistva Violete Jošić, na svoj Fejsbuk profil okačio je bezmalo 320 njenih fotografija, a gotovo na svakoj je pisalo "Moja ljubav". Osim toga, on je postavio i pesmu Olivera Dragojevića "Bez tebe". 

Tokom suđenja, odbrana Petronijevića je tvrdila da se zločin desio u trenutku "pomračenja svesti". To sud, međutim, nije prihvatio. Monstrum je godinu dana kasnije osuđen na 40 godina zatvora. Sada ima 38 godina. Na slobodu će izaći tek sa 73.

Violeta dobila sestricu Lenu!

Dragiša Jošić, otac ubijene Violete, kazao je da je zadovoljan presudom, iako je ne doživljava kao satisfakciju za izgubljeno dete:
- I doživotna robija je mala kazna za tog krvnika koji na tako zverski način ubio moju ćerku jedinicu. Nju mi ništa ne može vratiti... Prošlo je više od godinu dana kako moram da živim bez nje, ali bol ne popušta... Nikom ništa nismo skrivili, uvek smo gledali da pomognemo, zašto nas ovo da zadesi? Pustio sam ga u svoju kuću kao čoveka, a vidite šta nam je uradio...  
Krajem decembra 2020. Dragiša i njegova supruga Ljiljana, Violetina maćeha, dobili su ćerkicu Lenu koja im je vratila u život malo radosti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Sport

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka