• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.10.2024

11:57

"Kažu da je Kosta bio čudan, kako to odrasli nisu videli"? Majka Andrije Čikića otkrila istinu o ponašanju masovnog ubice!

ATAIMAGES/ilustracija

Vesti

"Kažu da je Kosta bio čudan, kako to odrasli nisu videli"? Majka Andrije Čikića otkrila istinu o ponašanju masovnog ubice!

Podeli vest

Kako je moguće da niko od odraslih nije primetio da je Kosta Kecmanović čudan, zapitala je Suzana Čikić, majka Andrije Čikića kog je maloletnik Kosta K. (14) ubio u masakru u "Ribnikaru" 3. maja 2023. godine.

Suzana Čikić gost je jutarnjeg programa na TV Prva, gde se dotakla brojnih tema, počev od toga treba li smanjiti starosnu granicu u krivičnoj odgovornosti deteta za zločine teške poput ovog koji se desio u OŠ "Vladislav Ribnikar". 

Ona je potegla i pitanje krivične odgovornosti roditelja, rekavši da bi i oni trebalo da snose odgovornost i da su to neke izmene koji bi trebalo uvesti u naš zakon.

Foto: Informer/D.Ć.

Suzana Čikić u sudu sa slikom ubijenog sina

Nakon toga, majka dečaka kog je Kosta K. ubio u svom krvavom piru ukazala je na do sada nepoznate detalje iz života dečaka-ubice.

"Ja mislim da su roditelji dobrim delom odgovorni za ono što se desilo. Kako je moguće da niko nije primetio da dete ima probleme? Sada nakon tragedije čujem od nekih njegovih vršnjaka da je bio čudan. Kako je moguće da odrasle osobe to nisu videle? To je nešto o čemu u budućnosti treba da vodimo računa. Deca moraju da budu svesna da sve što rade ima svoje posledice", dodala je majka nastradalog dečaka.

Ona je takođe rekla da bi u budućnosti upravo o tome trebalo povesti računa.

Majka Andrije Čikića, dečaka koji je izgubio život u masakru u "Ribnikaru" kada je maloletni K. K. ubio 9 svojih drugova i čuvara škole govorila je o tom strašnom zločinu za TV Prvu.

"Čovek traži razlog zašto diše, zbog čega živi. Ja nemam više dece i pokušavam da nađem neki razlog. Ja svog sina ne mogu da vratim, ali ću uraditi sve da ne nastrada još neko dete. Pokušavam da razumem šta se desilo i kako je moglo da se desi, ko je odgovoran za to. Kako je moguće da niko nije odgovoran za 10 ugašenih života. Moramo pod hitno da menjamo nešto u našem sistemu kako se ovo ne bi ponovilo", rekla je Suzana Stanković Čikić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Njima je loše sve što je građanima dobro! SSP-u smeta što je u Vučevićevo vreme Novi Sad postao najbolje mesto za život u celom regionu
Politika

Njima je loše sve što je građanima dobro! SSP-u smeta što je u Vučevićevo vreme Novi Sad postao najbolje mesto za život u celom regionu

Strankama bez programa ništa ne smeta kao istina. Činjenicu da je Miloš Vučević najuspešniji gradonačelnik Novog Sada, i da ga je to kandidivalo za predsednika Vlade Srbije, prihvata ceo Novi Sad, cela Srbija i ceo region. Svi, osim fantomske stranke Dragana Đilasa, koja zajedno sa 12 drugih stranaka, ima u Novom Sadu duplo manje glasova od Srpske napredne stranke.

13.10.2024

13:31

TV

Sport

Ovo je najbolja Srbija u poslednje tri godine!
Fudbal

Ovo je najbolja Srbija u poslednje tri godine!

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu je odigrala najbolji meč u poslednje tri godine! Naš nacionalni tim sinoć je u Leskovcu razbio starog dužnika Švajcarsku sa 2:0 (1:0) u 3. kolu Lige nacija, a što je još važnije, bila je to najkvalitetnija partija još od novembra 2021, kada smo u Lisabonu srušili Portugal sa 2:1.

13.10.2024

12:10

Planeta

Drhti cela Ukrajina, da li će Kim stvarno ovo da uradi?! Rusija je godinama čekala, ako padne ova odluka...
PAKAO ZA KIJEV

Drhti cela Ukrajina, da li će Kim stvarno ovo da uradi?! Rusija je godinama čekala, ako padne ova odluka...

Severna Koreja postaje važan saveznik Rusije u ratu protiv Ukrajine, čime se pojačava napetost i u Evropi i Aziji. Ukrajinski dron 9. oktobra pogodio je skladište municije u Brjanskoj oblasti, za koje Kijev tvrdi da je sadržalo granate isporučene iz Severne Koreje (DPRK). Ovaj događaj potvrđuje sve veću vojnu podršku Rusiji od strane Pjongjanga, uprkos međunarodnim sankcijama.

13.10.2024

11:40

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Nauka