• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.10.2024

15:27

Posvađao se sa čovekom, pa mi zabio skakavac u grudi! Preti mu 15 godina robije

shutterstock/Informer

Vesti

Posvađao se sa čovekom, pa mi zabio skakavac u grudi! Preti mu 15 godina robije

Podeli vest

Suđenje Nišliji Nikoli Isakoviću (21) osumnjičenom za pokušaj ubistva sugrađanina Nikole Nikolića danas je odloženo jer sudsko medicinski odbor, kojem je bilo povereno veštačenje povreda žrtve, nije Višem sudu vratio spise predmeta

Kako je saopštio sudija Miško Radivojević, sudsko - medicinski odbor trebalo je da se izjasni o povredi koju je Nikolić zadobio prilikom obračuna ali to nije učinio.

- Sudsko medicinski odbor tražio je unapred plaćanje veštačenja što nije naša praksa niti  se sa tim složio rukovodilac Višeg suda u Nišu o čemu je odbor obavešten.

Međutim, i pored naše urgencije spisi predmeta nisu vraćeni niti nam je dostavljeno obaveštenje o razlozima za takav postupak. Izdaćemo novu naredbu za veštačenje povreda oštećenog koje će biti povereno Zavodu za sudsku medicinu u Nišu a glavni pretres ćemo odložiti dok nam spisi predmeta ne budu vraćeni - objasnio je sudija Radivojević.

Isaković se tereti da je oko ponoći  18. sepembra 2023. godine na Bulevaru Cara Konstantina ispred jednog ugostiteljskog objekta umišljajno pokušao da liši života Nikolića.

- Nakon kraće verbalne rasprave između njih dvojice, Nikolić je uhvatio optuženog rukama za majicu sa leđa i odgurnuo ga zbog čega se Isaković zateturao.

Optuženi se zatim okrenuo prema Nikoliću iz svoje torbice desnom rukom izvadio i aktivirao nož skakavac dužine sečiva od oko 10 centimetara i zadao mu ubod u prednju levu stranu grudnog koša ispod leve dojke koja je u veme nasatanka predstavljala tešku telesnu povredu opasnu po život. Nakon toga je Isaković pobegao a nož. je bacio u šahtu u Lamartinovoj ulici - navelo je tužilaštvo.

Foto: Shutterstock

 

Isaković je ubrzo pronađen u Ulici Dobrile Trajković u Nišu gde je u jednom stanu boravio neprijavljen.

Tokom suđenja Isaković je u potpunosti priznao delo i izrazio kajanje zbog napada na Nikolića. Njegova odbrana pokušava da dokaže da Isaković treba da odgovara za tešku telesnu povredu a ne za pokušaj ubistva.

Ukoliko  bude odgovarao za tešku telesnu povredu opasnu po život preti mu kazna zatvora od jedne do osam godina, dok bi u slučaju da ostane kvalifikacija ubistva u pokušaju, iza rešetaka mogao da provede i 15 godina.

Da li će doći do prekvalifikacije dela zavisiće od stava veštaka sudsko medicinske struke koji treba da se izjasne o lokalizaciji povrede.

Ukoliko se utvrdi da je Isaković uboden u gornji deo grudnog koša, ostaće pokušaj ubistva ali ako se utvrdi da se rana većim delom proteže ka stomaku, moglo bi da se radi o teškoj telesnoj povredi opasnoj po život.

Isaković je nakon hapšenja bio u pritvoru koji mu je na zahtev tužilaštva produžavan ali se sada brani sa slobode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!
Live TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem dečaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Da li će i kako njegove izjave uticati na presudu njegovim roditeljima? Na ovu temu su u "Info jutru" govorili advokat Nemanja Todorović i psihoterapeut Marija Milenković.

18.10.2024

10:00

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija