• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

23.10.2024

11:07

Nastavak suđenja " koljačkom klanu": Danas za govornicom drugi svedok saradnik "Ubijao sam zbog keša, a Miljković iz zadovoljstva"

Informer/Novosti/Tanjug Rade Prelić/ Insider Miloš Rafailović

Vesti

Nastavak suđenja " koljačkom klanu": Danas za govornicom drugi svedok saradnik "Ubijao sam zbog keša, a Miljković iz zadovoljstva"

Podeli vest

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji je prvi potpisao sporazum sa tužilaštvom i pristao da iznese informacije o klanu u zamenu za blažu zatvorsku kaznu, danas bi trebalo da počne svedočenje.

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu za sedam ubistava, otmice, silovanje, kao i držanje droge i oružja, biće nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji je prvi potpisao sporazum sa tužilaštvom i pristao da iznese informacije o klanu u zamenu za blažu zatvorsku kaznu, danas bi trebalo da počne svedočenje.

- Osim Lalića i Hrvatina, u zamenu za blažu zatvorsku kaznu sporazum je sklopio i kum Marka Miljkovića, Nikola Spasojević. I one će pred većem biti ponovo saslušan.

Podsetimo, prvi svedok-saradnik koji je svedočio na suđenju koje je krenulo iznova zbog izmene u sastavu sudskog veća, Srđan Lalić, na prethodnim ročištima detaljno je govorio o zločinima i odgovarao na pitanja optuženih, a danas bi, kako je najavljeno trebalo još da ga ispita vlasnik kuće u Ritopeku, optuženi Vlade Draganić.

 - Draganić, koji je u pritvoru, na prethodnom suđenju je zamolio sudsko veće da Lalića ispituje danas, pošto ga je boleo zub i nije mogao da se koncentriše. Ukoliko drugi optuženi, advokati ili tužioci ne budu imali dodatna pitanja za Lalića, sledeći koji će izaći za govornicu je Bojan Hrvatin - kaže sagovornik Kurira. 

Tokom svedočenja pred prvim sudskim većem, Lalić, Hrvatin i Spasojević detaljno su opisivali na koji način su otete ili namamljene žrtve klana, pa ubijene. 

Hrvatin je tokom svedočenja naveo da je Marko Miljković "hvalisavac kog su zanimale likvidacije i kriminal", navodeći da mu je on rekao da su u ratu klanova "na strani kavčana".

Foto: P.I/MUP

 

- Priznajem da sam član ekipe čije su vođe Belivuk i Miljković, nisam član navijačke grupe Principi. Član grupe sam bio samo iz kriminalnih razloga. Miljkoviću sam rekao da, kada bude trebalo da se ubije neko iz škaljarskog klana, a da ima keša, računa na mene - prizano je Hrvatin na početku izlaganja tada, i dodao da je smatrao da "dok se ne okrve ne može da bude potpunog poverenja među njima". Naveo je da je u grupu ušao 2020, posle izlaska iz zatvora.

Hrvatin je otkro i da su mu objasnili da grupa funkcioniše tako što su Belivuk, Miljković i braća Budimir praktično "braća".

- Miljković mi je rekao da sada kada su skockali priču oko navijanja i tribine, "njega to ne interesuje, da to zanima Belivuka i Marka Budimira, a Miloša i njega ne, ali da se sve dogovaraju", pa je rekao da se i u kriminalnim poslovima sve dogovaraju "ali da se njegova poštuje" - ispričao je Hrvatin.

Osim ubistava koja su navedena u optužnici, kao i druga dvojica svedoka-saradnika, Hrvatin je pričao i o likvidacijama koje nisu rešene.

Inače, svedoke-saradnike pravo imaju da isptuju i optuženi.

- Ispitivanje svedoka-saradnika od strane okrivljenih gotovo je uvek na ivici incidenta. Neretko se dešava da sudija mora da reaguje zbog pretnji i provokacija koje upućuju bivšim saradnicima koji su odlučili da progovore - podseća sagovornik Kurira.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija