• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2024

10:51

Evo šta piše u prvom psihijatrijskom izveštaju Koste K! Veštaci otkrili u kakvom je stanju bio na dan masakra

Zoran Sinko/Aleksandar Jovanović Cile/Društvene mreže

Vesti

Evo šta piše u prvom psihijatrijskom izveštaju Koste K! Veštaci otkrili u kakvom je stanju bio na dan masakra

Podeli vest

Parnični postupak protiv dečaka ubice koji je pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović, kao i škole, održao se danas

Veštak Aneta Lakić rekla je na današnjem suđenju za nadoknadu štete protiv Vladimira i Miljane Kecmanović da su veštačenje dečaka ubice obavili na osnovu psihijatrijskog izveštaja koji je urađen nakon masakra.

Koristili smo prvi psihijatrijski izveštaj od 3. maja, kao i svu medicinsku dokumentaciju koju je zatražila punomoćnica. Prvi psihijatrijski izveštaj je jedan od najinformativnijih i najizvornijih kada su u pitanju podaci o maloletnom Kosti. K. - napomenula je ona, a zatim i dodala.

- Mi smo medicinsku dokumentaciju dobili preko suda i ne možemo da je dajemo jer su u pitanju osetljivi podaci, a ne možemo da dajemo podatke druge zdravstvene ustanove. Sudija mora da da naredbu klinici da da spise na uvid - rekla je Lakićeva.

Odmah posle masakra i taj razgovor je najvažniji i najizvorniji, i govori kakvo je bilo njegovo rasuđivanje u trenutku zločina. 

 

 

- Mi smo četiri dana, po nekoliko sati razgovarali sa njim, radili različite testove ličnosti, sve to analizirali i na osnovu svega toga i dokumentacije doneli zaključak kakvo je njegovo rasuđivanje bilo u vreme izvršenja. Pored medicinske dokumentacije naš nalaz se zasniva i na snimcima pregledanim od samog događaja  - zaključila je ona.

Po molbi advokata Ognjena Božovića, koji zastupa porodice ubijene dece, javnost je isključena zbog posebno osetljivih detalja iz veštačenja porodica žrtava.

Na ovom ročištu prisustvovali su roditelji ubijenog Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić, majka ubijene Eme Kobiljski, Nina Kobiljski, kao i otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko Aćimović. Na suđenju je prisustvovala i advokatica porodice Kecmanović, Marina Ivelja, kao i zastupnica škole “Vladislav Ribnikar”. 

Sledeće ročište zakazano je za 11.decembar, a advokat Ognjen Božović izjavio je da veruje da će do kraja godine ovaj proces biti okončan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija