• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Policía Nacional

24.10.2024

13:13

Pala još tri Srbina u Španiji! Ispituje se kom su klanu pripadali, a evo čime su se bavili (FOTO)

Shutterstock

Vesti

Pala još tri Srbina u Španiji! Ispituje se kom su klanu pripadali, a evo čime su se bavili (FOTO)

Podeli vest

Policija u Đironi u Španiji otkrila je plantažu marihuane i tom prilikom je uhapsila trojicu Srba!

Kako navode španski mediji trojica naših državljana uhapšena su u španskom gradu Đirona zbog sumnje da su pripadnici organizacije koja se bavi uzgojom marihuane. 

- Oni su imali laboratoriju za proizvodnju marihuane u kući koja se nalazi u urbanom delu grada,a sumnja se da su marihuanu planirali da prodaju balkanskim zemljama, a među njima je svakako i Srbija. Inače, laboratorija je bila u podrumu koji obuhvata površinu od oko 100 kvadratnih metara - rekao je izvor lokanih medija i dodao da je podrum bio podeljen u dva dela. 

Reč je o dve velike sobe koje su bile opremljene po najvišim standardima za uzgoj marihuane. 

- Imali su i šatore za uzgoj u zatvorenom prostoru. LED svetla male potrošnje, programere, usisivače vazduha sa snažnim ugljeničnim filterima, najsavremenije aparate za vazduh i složene električne instalacije. Potrošnja električne energije je bila velika, a račun za struje mesečno je iznosio 8.299,47 evra - piše španski portal. 

Foto: printscreen/Policía Nacional

 

 

Prema njihovim navodima, prvo hapšenje kriminalne organizacije dogodilo se 9. oktobra nakon pretresa kuće, a tada je na imanju uhapšen jedan pripadnik bande. Potom su usledila i druga hapšenja - muškarac koji je označen kao vođa bande, uhapšen je nakon toga na adresi gde je išao da poseti plantažu, dok je treća osoba uhapšena u centru grada gde je nakon hapšenja saradnika premestio laboratoriju. 

 

 

Međutim, kako potom dodaje Nacionalna policija u saopštenju, trojica uhapšenih Srba puštena su iz pritvora uz mere predostržnosti do početka suđenja. 

- Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je vođa bande nekoliko puta išao u Srbiju. Sumnja se da je on odlazio u zemlju kako bi koordinisao svojim ljudima, ali i kako bi nalazio nove ljude koji bi išli sa njim u Španiju. Navodno, on bi ih odvodio u Španiju kako bi održavali plantaže - navode lokalni mediji. 

- Vođa bi menjao i rotirao ljude i to bi važilo isključivo samo zbog papira i dozvoljenog njihovog boravka u stranoj zemlji - objašnjeno je.

Kako se potom navodi u saopštenju Nacionalne policije, označeni šef bande je imao direktne sastanke sa onima koji su bili zaduženi za prijem pošiljaka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija