• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2024

15:23

Đilas suze roni! Bilčik: Srbiji nisu potrebni novi izbori, već brzo formiranje institucija!

Tanjug

Vesti

Đilas suze roni! Bilčik: Srbiji nisu potrebni novi izbori, već brzo formiranje institucija!

Podeli vest

Vladimir Bilčik, izvestilac Evropskog parlamenta, još jednom je rekao da je važno institucionalno formiranje parlamenta i nove Vlade Srbije, koji bi trebalo da pomognu u rešavanju svih nedostataka, kada je reč o izbornom okviru, tako da se uočeni problemi više ne ponove.

- Moramo i sačekati konačni izveštaj OEBS/ODIHR-a da bismo zaista imali potpunu ocenu onoga što se dogodilo i šta treba ispraviti. Ali, mislim da, što se tiče parlamentarnih izbora, nema vremena za gubljenje. Jer ono što Srbiji ne treba je još jedan period nestabilnosti i krize. Srbija je imala tri izborna ciklusa za tri godine. Za svaku zemlju koja želi da napreduje, neophodan je prostor za reforme i donošenje zakona, prostor za pravilnu diskusiju u institucijama, poput parlamenta. Stoga smatram da je važno da formiranje novoizabranih institucija počne što pre - poručio je Bilčik za portal EWB.

Upitan šta ako institucije u Srbiji ne budu reagovale na navode o "izbornoj krađi" i da li bi onda EU trebalo da reaguje, Bilčik kaže da je EU angažovana na terenu pomoću njihovih misija i diplomata.

- Angažujemo se i ovde u Evropskom parlamentu. Imali smo i razmenu mišljenja sa Evropskom komisijom i Evropskom službom za spoljne poslove. Evropski parlament usvojiće rezolucije. Pratićemo to i postoji angažovanje. Ali, moramo da shvatimo da konačno i odlučujuće rešenje mora biti institucionalno rešeno unutar Srbije - ističe Bilčik, koji je tako još jednom srušio političke snove đilasovaca o nekakvoj međunarodnoj istrazi zbog "izborne krađe".

Opozicija je, podsetimo, Vladimira Bilčika već označila kao "Vučićevog plaćenog agenta", i to samo zato što je rekao istinu - izbori u Srbiji bili su reguralni i prema zakonu. Nema sumnje da će ova Bilčikova izjava zasmetati đilasovskoj opoziciji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija