• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.03.2024

11:37

Dačić posle konsultacija sa Vučićem: Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS! Ponosni smo na sve dobre rezultate koje smo ostvarili od 2012!

Zoran Sinko, SNS

Vesti

Dačić posle konsultacija sa Vučićem: Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS! Ponosni smo na sve dobre rezultate koje smo ostvarili od 2012!

Podeli vest

Nosilac liste "Ivica Dačić - premijer Srbije", Ivica Dačić, izjavio je danas da je ta lista spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da će u narednim nedeljama uslediti konstituisanje svih državnih organa.

- Postoji spremnost, raspoloženje i rešenost da se napravi ta zajednička koaliciona lista, ali izbori još nisu raspisani, tako da u ovom trenutku, to je naša zajednička ideja sa Srpskom naprednom strankom - rekao je Dačić novinarima posle razgovora kod predsednika Vučića u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove vlade.

Objasnio je da su to koalicione izborne liste kao i da svaka stranka zadržava svoj politički identitet sa idejom stvaranja, prema rečima Dačića, šireg fronta pokreta u narednom periodu.

- Razgovor koji potvrđuje ono što smo prethodnih meseci govorili, a to je da smo obostrano zainteresovani za dalji nastavak naše saradnje i da ćemo učestvovati u formiranju parlamentarne većine - rekao je Dačić. 

Na pitanje novinara da li su predložili kandidata za mandatara, Dačić je rekao da nisu i dodao je da će kandidata za mandatara predložiti stranka koja je dobila najveći broj glasova.

- Mi smo već više puta govorili, a i danas ponovili da smo ponosni na sve dobre rezultate koje smo zajedno ostvarili od 2012. godine i da smatramo da je za razvoj i budućnost Srbije od vitalnog značaja da sačuvamo političku stabilnost, jer je to preduslov za odbranu državnog nacionalnog interesa, ali i da ostvarimo ciljeve razvoja - rekao je Dačić.

Dodao je da se u Beogradu vidi da ako nema političke stabilnosti, mnogo vremena će odlaziti na stvari koje imaju sporedan značaj.

- Kada je reč o Beogradu, o izborima, sve zavisi od toga kakva je politička situacija i koliko frontova postoji. Ako vi sada imate s jedne strane grupisanje najvećeg dela opozicionog stranaka oko jedne liste, normalno je da postoje razgovori oko toga da stranke koje čine parlamentarnu većinu, stranke koje dele te vrednosne poglede, koje dele te ciljeve, upravo u interesu objedinjavanja svih snaga i stvaranja što šireg nekog fronta, normalno je da će postojati koalicija između stranaka koja čine parlamentarnu većinu i to je osnovni razlog - rekao je on.

Podsetio je i da je on to predlagao još pre dve-tri godine kada su bili održani parlamentarni izbori, jer je to, prema njegovoj oceni, dobro rešenje kako se ne bi gubili glasovi na pojedinačne izborne liste.

Dačić je naveo da ih je predsednik upoznao sa aktuelnom političkom situacijom, ali i spoljnopolitičkim aspektima, pritiscima na Srbiju, ekonomskim pitanjima i pitanjima daljeg razvoja.

Vučić će kasnije danas održati konsultacije sa predstavnicima liste okupljene oko Srpske napredne stranke. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija