• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2024

10:34

SKANDAL! Em neznalica, em cenzor! Manojlović crta metu na čelu novinarima koji mu nisu po volji! (VIDEO)

printscreen

Vesti

SKANDAL! Em neznalica, em cenzor! Manojlović crta metu na čelu novinarima koji mu nisu po volji! (VIDEO)

Podeli vest

Maneken opozicije Savo Manojlović, lažni ekolog i ozbiljna neznalica, političar u pokušaju koji se samoreklamira kao neko ko promoviše toleranciju i slobodu govora, pokazao je pravo, cenzorsko lice!

Manojlović, koji je u žižu javnosti dospeo nakon neviđenog blama na RTS, o čemu je Informer već pisao, sada je krenuo u otvoren lov protiv medija koji mu nisu po volji.

Manojlović je, naime, kako su brže bolje potrčali da objave tajkunski mediji, Informer, Alo, Politiku, Srpski telegraf, televizije Hepi i Pink označio kao "ispostave BIA" i zapretio gašenjem medija ako kojim nespretnim slučajem okolnosti dođe na vlast u Beogradu. 

- Prva mera nakon 2. juna biće ukidanje tabloida, finansiranje tabloida Alo, Informer, Politika online iz gradskog budžeta - doslovce je izgovorio Manojlović otkrivajući da su parole o slobodnom novinarstu, o kojima deklarativno bruji na sav glas, samo prazne reči.

Povod za Manojlovićevo autovanje je izvštavanje medija o napadu tajkunskog novinara Vuka Cvijića na izvršnog direktora Srpskog telegrafa Milana Lađevića.

Foto: printscreen

 

Upravo zbog izveštavanja o ovoj temi, mediji koji nisu po volji Manojloviću našli su se na njegovoj "crnoj listi".

Podsetimo, Lađević je gostujući na Informer TV objasnio kako se sve odigralo.

- Gospodin Vuk Cvijić je odmah zvao Verana Matića i Šolakove medije, N1 i ostale. Stigli su na lice mesta jako brzo, za 7 minuta. Mi smo otišli u policiju da prijavimo, dali smo izjavu. Kad smo se vratili do restorana, gde su i dalje sedeli Cvijić, Kesić i još neki. Pitao sam ih da li će zatražiti izjavu od druge strane, pošto se pozivate da ste profesionalni mediji, ili ćete samo da saslušate jednog čoveka. Tu je došlo do manje rasprave i ja sam se vratio za sto. Žo mi je što pojedine političke strane gledaju da na svakoj situaciji ućare neki poen. Ovo nije napad na novinara, ovo je verbalni sukob dvojice kolega. Pojedine političke stranke su reagovale, davale izjave posle 10-15 minuta od njegove izjave. Znate, morate da čujete drugu stranu da biste doneli sud. To samo govori o jednoj stvari - tu grupu medija i političara sad zanima samo kako će proći na izborima i onda petljaju. Ovo je moj lični sukob sa Vukom Cvijićem. Mi se poznajemo od ranije, ja sam mu bio i urednik. Ja se nadam da će ovaj slučaj da se okonča brzo - rekao je Lađević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17