• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.06.2024

19:52

Izborna noć iz štaba SNS-a! Obratili se Vučić, Vučević, Dačić i Šapić - Ulazi se u jednu novu eru!

Peđa Milosavljević

Vesti

Izborna noć iz štaba SNS-a! Obratili se Vučić, Vučević, Dačić i Šapić - Ulazi se u jednu novu eru!

Podeli vest

Srbija je danas birala novu lokalnu vlast u 89 gradova i opština, a pravo glasa imalo je 4,4 miliona građana. Informer se nalazi u štabu Srpske napredne stranke na Novom Beogradu i odatle izveštava o svim dešavanjima nakon što su zatvorena sva biračka mesta!

Obraća se Aleksandar Šapić

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić saopštio je večeras rezultate za prestoničke opštine.

Što se tiče Beograda, na 71,5 odsto obrađenog uzorka, lista Aleksandar Vučić Beograd sutra osvojila 53 odsto glasova, odnosno 64 mandata. Kreni Promeni 16,8 odsto, 20 mandata. Biramo Beograd 12,2 - 14 mandata. Branislav Nestorović 8,3 odsto, 10 mandata, i Ruska stranka 1,2 - 2 mandata.

U Surčinu je naša lista osvojila 75 odsto, Biramo Surčin 13,5, Mi snaga naroda - 9,3 odsto.

Čukarica: Čukarica sutra - 56,6 odsto, Biramo Čukaricu 32,71, i za Zelenu Čukaricu 10,67.

Novi Beograd: Naša lista je osvojila 47,34, Biramo Novi Beograd - 18,45 i Savo Manojlović 26,4. Ima šanse da prođe Saša Radulović, on ima 2,8.

Lazarevac: Naša lista osvojila je 60,50 odsto, Savo Manojlović 12,6, i Biramo Lazarevac 11,20 - rekao je on.

U Zemunu, na 23 odsto obrađenih podataka, lista Zemun sutra osvojila je 60 odsto glasova, Savo Manojlović 21,2 odsto, Mi glas iz Zemuna 3,58 odsto.

Mladenovac: 65 odsto lista Mladenovac sutra, dogovor za Mladenovac 13,5 i Biramo Mladenovac 10,34. Obrenovac: 68 odsto Aleksandar Vučić - Obrenovac sutra, 17 odsto GG Za naš Obrenovac Srce otpora, i Biram Obrenovac 15 odsto - rekao je on.

Obrenovac: 68 odsto Aleksandar Vučić - Obrenovac sutra, 17 odsto GG Za naš Obrenovac Srce otpora, i Biram Obrenovac 15 odsto - rekao je on.

Na Paliluli, na 25 odsto obrađenih podataka, lista Aleksandar Vučić - Palilula sutra osvojila je 65,37, Biramo Palilulu 21,13, Zeleni za Palilulu 13,50.

Rakovica: Rakovica sutra ima 56,5 odsto, 30 odsto ima Biramo Rakovicu, Rakovica naš kraj 4,88, GG Ujedinjena opozicija 4,67 i Saša Radulović 5,19.

Na Savskom Vencu naša lista osvojila je 46,6 odsto, Biramo Savski Venac 41,69. Tu još prolaze Zeleni Savski Venac 5,87 - rekao je Šapić.

Stari grad - Vučić 35,05 posto, Čuvari Starog grada Marko Bastać 17 posto, Za Zeleni stari grad 3,16, Biramo Stari grad 38,06 posto, Saša Radulović 2,96.

U Sopotu je lista Sopot Sutra osvojila 68 odsto glasova, Zajedno za naš Sopot 28,42. Zavetnici su osvojili 3,72.

Na Zvezdari je lista Zvezdara sutra 50,24, 30 odsto Biramo Zvezdaru, još prolaze Dosta je bilo (5,50) i Mi smo narod sa Zvezdare. Grocka: Aleksandar Vučić 70 odsto, Ja sam Grocka, Ti si Grocka 4,13. Mi glas iz naroda 6,96, i Biramo Grocku 14,80 - pročitao je on.

Šapić je dodao da je na Voždovcu lista Voždovac sutra osvojila 58,39 odsto glasova, Savo Manojlović 21,02. Mi glas sa Voždovca takođe prolazi.

- U Barajevu naša lista osvojila je 79,5 odsto glasova, i Biramo Barajevo 20 odsto. Na Vračaru, na 70 obrađenih glasova, 39 odsto Vračar sutra, 42 odsto Biramo Vračar Miloš Pavlović, Vračar Vračarcima 4,76, Zeleni 4,19. Imaju još tri liste koje imaju šanse da prođu - rekao je on.

Pitanja novinara

Vučević je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je prvi put video da se opozicija bavi tuđim kol centrima, a ne svojim.

- To ide dotle da više nećemo izgleda ni smeti da idemo na izbore. Ne sme vdv kampanja, ne smete da zovete telefonom, da imate kol centar. Vdv kampanju je prvu počela da radi ona ujedinjena DS. Ali tada je to bilo ok, ali sada kada nemaju snagu to je nedozvoljeno. Kada imate miting, bune se što pravite gužvu. Možda samo hoće da se pomerimo i da niko ne kaže ni reč - ističe on.

Foto: Pedja Milosavljević

 

On ističe da kada bi oni pružili otpor, rekli bi da su "nasilnici, batinaši, huligani".

- Kad vas oni biju onda je to super, a kada odgovorite, onda smo nasilnici - rekao je Vučević.

Upitao je tužilaštvo da li će oni da odgovaraju, ili ih štiti to što su opozicioni političari.

- Dobar su rezultat ostvarili, kako su se ponašali i šta su radili - rekao je Vučević.

Rekao je da se nada da će biti objavljeno kako su evakuisali i izvukli 500 devojaka iz kol centra.

- Bilo je gore nego 90-ih - rekao je.

Obraćanje Aleksandra Šapića

Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić kaže da će lista Beograd sutra imati 64 mandata u Beogradu.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

- Velika je verovatnoća da ćemo u svih 17 opština i dalje mi nositi odgovornost. Nema mesta za euforiju, za zadovoljstvo ima - kazao je Šapić.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić se obratio

Dačić je rekao da je prezadovoljan izbornim rezultatima, i zahvalio se Vučiću.

- On je predložio stvaranje zajedničke liste, to je bila njegova ideja. Želim da se zahvalim svim građanima, kao i članovima SNS, SPS i svih drugih stranaka koji su prepoznali sabornost ove liste - rekao je predsednik SPS.

Foto: Pedja Milosavljević

 

On se zahvalio i Vučeviću i svima koji su dali doprinos ovoj kampanji.

- Nadam se da smo Siniša Mali i ja dali doprinost, ne znam gde je on. Samo da zamolim Vučića jednu stvar. Nemojte da raspisujete izbore svake godine, hoću da idem u penziju. Ne mogu svake godine da imam srčane smetnje - rekao je on kroz smeh.

 

Predsednik SNS-a Miloš Vučević se obratio

Miloš Vučević se obratio svim koalicionim partnerima.

Foto: Peđa Milosavljević

 

- Hvala građanima, ali hvala i Aleksandru Vučiću što je bio u našu listu. I ovo jesu bili lokalni izbori, ali dve trećine građana je glasalo. Ovu pobedu posvećujemo svim građanima, ali i predsedniku koji je bio sa nama i što smo pokazali da je Srbija iznad svake političke stranke. Ovo je veliki dan jer je ovo znak da Srbija ima pravo na bolje sutra i Srbija je izabrala stabilnost za ono što nam dolazi. Mi očekujemo da zajednički radimo i da se borimo za naše gradove, Živela Srbija, nema predaje, nema povlačenja! 

Obratio se predsednik Vučić 

- Sada umesto 54 mandata, imaćemo 62 ili 63. U Beogradu će naša lista imati 52 procenta glasova, što je neverovatna pobeda, to je procenat glasova! Za mene najubedljivija pobeda je  da smo u Pećincima osvojili 86 procenat, što je neverovatno! Želim da čestitam, uz Aleksandra Šapića, profesorku Turkulov, naravno Milošu, Maji... U Nišu kao što smo očekivali bila je najteža politička utakmica, i ono što je važno je što će u Nišu imati 32 mandata. U Nišu biće moj predlog da se razgovara da kako i na koji način da problemi ubuduće rešavaju! Neverovatni su uspesi i rezultati, najviše na severu Vojvodine, gotovo je neverovatno da je naša lista dobila i veći rezultat nego u Novom Sadu. Mi mislimo da u Beogradu još je interesantno u dve opštine kako će se završiti, u 15 opština je izvesno da ćemo imati većinu... Brojimo još Vračar, ali ubedljiva je pobeda, pitanje je samo jedna mandat gore-dole. 

Foto: Peđa Milosavljević

 

- Ulazi se u jednu novu eru. Prva stvar je da sada imate svi vi čist i otvoren mandat, potrebno vam je da Ekspo uradimo na najbolji mogući način. 

Posebno je srećan, ističe, zbog rezultata u Valjevu. 

Kaže da je danas bilo tužno gledati napade na telefonske centre.

-  Ne samo da je dozvoljeno postojanje telefonskih centara, već je to poželjno da postoji u svim normalnim i civilizovanim zemljama, navodi Vučić. 

 

- Da se borite za svaki glas, da pozivate svoje birače da izađu, da obezbedite veću izlaznost.  Ne postoji nijedna zemlja u svetu koja to ne radi, to rade i naši protivnici. Jedino pitanje koje se tu može postaviti jesmo li mi platili zakup prostorijai i telefonskih linija. Ako nismo - to je sramota za nas. Ako jesmo - onda je strašno to što ste radili danas ceo dan. I za to da vi sajlama koje prikopčavate automobile mislite da možete da uništavate nečije tehničke centre, i da mislite da ste neku Ameriku otkrili time što ste otkrili najobičniji tehnički centar - pa mi ih imamo na stotine, na hiljade, mi se ozbiljno spremamo za sve izbore. Niko ne može da razume zašto ste to radili. 

 

 

- Očekuje nas teško vreme, za koje nismo krivi ni zaslužni i biće samo teže. Moraćemo da čuvamo našu zemlju, mir i slobodu! Pružite ruku političkim protivnicima, oni imaju sad izuzetnu političku zastupljenost, da tri puta razmislite pre nego što presečete... Zahvalio bih se i svim koalicionim partnerima i građanima Srbije. 

Kaže da sada moramo da podignemo svoju zemlju i da se ponosimo njome. 

Obratio se Miloš Vučević 

- Izlaznost varira, najmanje u opštini Tutin oko 30 odsto, do one najveće u Pećincima, preko 70 odsto. Naša lista, osim u Bačkoj Topoli, Kanjiži, Senti i Tutinu, odnela je pobedu u svim ostalim opštinama! Sigurna pobeda, čista i ubedljiva pobeda. Najoštrije osuđujem one koji su sprečavali izborne aktivnosti! Očekujem odgovornost onih koji su fizički napadali svoje političke neistomišljenike, koji su razvaljivali prostorije, proganjali, upadali, psovali... Rezultati su najbolja potvrda šta građani misle o tome - rekao je Vučević. 

Foto: Peđa Milosavljević

 

Dok se čekaju prvi rezultati, Pristigli su premijer Srbije Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, Dejan Tomašević, ministar kulture Nikola Selaković, ministar finansija Siniša Mali, Aleksandar Šapić... 

U prostorije Srpske napredne stranke stigli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.. 

Provokacija

Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.

Predsednik Vučić joj je kratko i jasno odgovorio:

- Ne tuče se narod, tuku batinaši poštene ljude iz SNS, jer ne mogu da pobede. I večeras ćemo da pobedimo još ubedljivije. Zapamtite, ja vam uvek kažem istinu. Kao i za Real Madrid što sam vam rekao - poručio je Vučić. 

Pristižu funkcioneri u štab SNS

Sat i po vremena pre zatvaranja biračkih mesta počeli su da pristižu stranački funkcioneri.

Među prvima su stigli Vladimir Orlić, Darko Glišić, Vladimir Đukanović, Nebojša Bakarec, Iva Štrljić... 

Izbornu noć pratite uživo na Informeru i prvi saznajte rezultate lokalnih izbora u 89 gradova i opština.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17