• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2022

10:38 >> 12:59

OGROMNO SLAVLJE DEGENEKA I DRUGOVA! KENGURI UĆUTKALI SKORO CEO STADION, Australija trijumfovala!  (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

OGROMNO SLAVLJE DEGENEKA I DRUGOVA! KENGURI UĆUTKALI SKORO CEO STADION, Australija trijumfovala! (VIDEO)

Podeli vest

Sedmi dan Mundijala u Kataru otvarili su reprezentativci Australije i TunisA, a "kenguri" su slavili minimalnim rezultatom -1:0

Australija je pokazala zube, savladala Tunis i dospela na drugo mesto gupe D! Kenguri su očekivano savladani od Francuske na startu turnira, pa im je ovaj meč bio od ogromne važnosti!

U 19. minutu lepu priliku za Tunis nije iskoritio Msakni! Viđena je brza kontra, ali izostao je šut, pa je lopta otišla u gol aut. Kazna je ubrzo usledila kada je u 23. minutu Australija povela posle odličnog udarca glavom Mičela Djuka. 

 

Foto: Tanjug

 
 

 

Ućutali su mnogobrojne navijače Tunisa fudbaleri Australije kada je sjajno sa levog krila centrirao Krejg Gudvin, a fenomenalno reagovao napadač japanske Okajame u 23. minutu. 


U 41. minutu beležimo veliku šansu za Tunis. Žebali je dodao loptu do Msaknija, on do Dregera, ali njegov šut je izblokiran. Morao je bolje Dreger u ovoj situaciji... Mogao je Tunis do izjednačenja u nadoknadi prvog dela meča, Žebali je prošao po desnoj strani, dodao za Msaknija, a ovaj iz neposredne blizine šutira pored desne stative.

Foto: Tanjug

 


Drugi deo susreta portekao je u mnogo ofanzivnijoj igri igrača iz Tunisa, ali je na njihovu žalost sve bilo jalovo! U 70. minutu viđen je prvi opasan napad za Australiju u nastavku! Probio je Meklaren po levom boku, pobegao je čuvaru i poslao oštru loptu po zemlji na peterac, a zakasnio je Leki. Uklizao je, ali je bio kratak.. Samo dva minuta kasnije u dva napada zaredom je Msakni tukao ka golu, ali siguran je bio Met Rajan.

U poslednjim minutima susreta, stisnuo je Tunis maksimalno Degeneka i drugove, ali na kraju veliko slavlje Australijanaca!


Ovo je bio prvi okršaj dve selekcije od 2005. godine, kada je Tunis slavio u Kupu konfederacija sa 2:0.Francuska i Danska su pre početka turnira bili favoriti za prolaz u osminu finala iz grupe D, ali su Tunižani remijem sa Danskom zakomplikovali stari! Ipak, srećom po Australijance, danas su trijumfovali,pa ostaje da se vidi kako će se do kraja odvijati stvari...

 

TUNIS-AUSTRALIJA 0:1 (0:1)

Stadion: Al Džanub           Kapacitet: 44.325           Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Strelci: Djuk 23 minut

TUNIS: Damen - Talbi, Merija, Bron (od 73. Kešrida) - Lajduni (od 67. Hazri), Skiri, Drager (od 46. Sasi), Abdi - Msakni, Žebali (od 73. Henisi), Sliti.

AUSTRALIJA: Rajan - Rauls, Karičić (od 75. Degenek), Behič, Sautar - Muj, Mekgri (od 64. Mekgri), Irvin - Leki, Djuk (od 64. Meklaren), Gudvin.

 

UŽIVO: 

Drugo poluvreme:

Kraj pobeda Australije!

90. minut - Igraće se još šest minuta sudijske nadoknade!

89. minut - Hazri je pokušao, ali još jedna laka intervencija za Meta Rajana.

Foto: Tanjug

 

84. minut - Talbi je uhvatio volej, ali njegov šut nije pogodio metu...

79. minut - Povredio se Leki prilikom uklizavanja

75. minut - Degenek je zamenio Karičića!

72. minut -  U dva napada zaredom je Msakni tukao ka golu, ali oba puta siguran je bio Met Rajan.

70. minut - Prvi opasan napad za Australiju u nastavku! Probio je Meklaren po levom boku, pobegao je čuvaru i poslao oštru loptu po zemlji na peterac, a zakasnio je Leki. Uklizao je, ali je bio kratak...

64. minut: Hrustić i Meklaren su na terenu,van njega su Djuk i Mekgri.

62. minut - Probio je Msakni, ušao u šesnaesterac i šutirao i po sredini gola. Intervenisao je Met Rajan.

56. minut- Sada su brži bili Australijanci od Tunižana, izdržali su brojne duele na sredini, stigla je lopta do Irvina , koji je povukao i proigrao Gudvina. Šutirao je iskosa sa leve strane, ali loše..

52. minut - Ofanzivni su igrači Tunisa u drugom poluvremenu, a tažili su sada penal u jednoj situaciji zbog mogućeg igranja rukom Lekija, ali od toga neće biti ništa.

Foto: Tanjug

 

46. minut - Počeo je drugi deo susreta!

Prvo poluvreme:

45. + 5 minut - Korner za Tunis, ali dobro reaguje Sutar još jednom.

45. + 3 minut - Odlična prilika za Tunis. Žebali je prošao po desnoj strani, dodao za Msaknija, a ovaj iz neposredne blizine šutira pored desne stative.

45. + 1 minut - Igraće se pet minuta nadoknade. Korner za Australiju, izbacuje loptu Žebali.

44. minut - Još jednom Djuk preti glavom nakon centaršuta Gudvina, ali ovaj put pravo u golmana Damena. U sledećem napadu velika greška Laidunija koju ne koristi Karačić.

41. minut - Velika šansa za Tunis. Žebali je dodao loptu do Msaknija, on do Dregera, ali njegov šut je izblokiran. Morao je bolje Dreger u ovoj situaciji. Dobro je reagovao Sutar.

Foto: Tanjug

 
 
 

39. minut - Ukazuje se pomoć Dregeru zbog udarca u glavu. Može se ponovo očekivati nešto duža nadoknada u prvom poluvremenu.

34. minut - Korner za Australiju nakon kojeg je šutirao Irvajn, ali neprecizno.

26. minut - Žuti karton dobija Laiduni.

23. minut - GOOOL! Australija vodi posle odličnog udarca glavom Mičela Djuka. Ućutali su mnogobrojne navijače Tunisa! Sjajno je sa levog krila centrirao Krejg Gudvin, a fenomenalno je reagovao napadač japanske Okajame. 

21. minut - Muhamed Drager je gađao sa 25 metara, ali neprecizno...

19. minut - Lepu priliku za Tunis nije iskoritio Msakni! Viđena je brza kontra, ali izostao je šut, pa je lopta otišla u gol aut.

11. minut - Fudbaleri Australije koriste svaku priliku da upute centaršut u protivnički kazneni prostor. Za sada nije meč lep na oko...

8. minut - Pravi spektakl prave navijači Tunisa! 

5. minut -  Vidi se velika želja i borba! Već na startu mnogo žustrih startova i nepovezanih dodavanja obe selekcije.

1. minut - Počeo je meč u Kataru. I jedni i drugi učestvuju šesti put na planetarnoj smotri i imaju po dve pobede.

 

10:55 - Upravo se intoniraju himne.

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

 

10:35 - Ukoliko Tunis savlada Australiju naći će se nadomak osmine finala. Otežavcajuća okolnost je to što ova afrička selekcija u poslednjem kolu igra protiv Francuske.

Današnji mečevi:
Tunis-Australija 11:00
Poljska-Saudijska Arabija 14:00
Francuska-Danska
Argentina-Meksiko 20:00

 

 

Standings provided by Sofascore

 

10:30 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u mninut možete pratiti dešavanja sa meča Tunis-Australija


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJA I BRAZIL REKORDERI! I Italijani potvrdili priču!
Fudbal

SRBIJA I BRAZIL REKORDERI! I Italijani potvrdili priču!

Italijani su objavili da je utakmica između Brazila i Srbije bila najgledanija na državnoj televiziji RAI, a zvanične informacije FIFA kažu da je okršaj između Selesaa i Orlova bio zvanično najposećeniji u dosadašnjem toku turnira sa 88.103 gledaoca

26.11.2022

11:11

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija