• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: informer

27.04.2025

15:00

Savršeni roštilj za 1. maj! Meso se neće lepiti i imaće odličan ukus - ispravite greške prilikom roštiljanja

Shuterstock

Dom i porodica

Savršeni roštilj za 1. maj! Meso se neće lepiti i imaće odličan ukus - ispravite greške prilikom roštiljanja

Podeli vest

S dolaskom 1. maja, vreme je za roštilj, ali jeste li sigurni da ne pravite neke česte greške? Stručnjaci za roštilj, poput kuvara Džejmsa Stoubridža, objašnjavaju kako možete poboljšati svoje veštine i uživati u savršeno pečenoj hrani.

Jedna od najvažnijih grešaka je nečišćenje roštilja nakon poslednjeg korišćenja. Pougljeni ostaci mogu negativno da utiču na ukus, pa je čišćenje roštilja ključan prvi korak. Takođe, važno je da sačekate da drvo ili ćumur dobro izgore pre nego što počnete pečenje, kako biste dobili ravnomernu i stabilnu toplotu.

Zagrejte roštilj na željenu temperaturu pre nego što stavite hranu. Stavljanje na hladan roštilj može rezultirati lepljenjem hrane, dok nepravilno ugrejan roštilj može izazvati prepečena jela.

Foto: Shuterstock

 

Povrće možete peći na roštilju, ali budite sigurni da ga poprskate maslinovim uljem ili umotate u slaninu, jer nema prirodnu masnoću koja bi mu omogućila savršen ukus.

Za savršen meso na roštilju, odaberite kvalitetne komade i pazite da ih ne prepečete. Marinada je korisna, ali samo ako meso pečete na pravoj temperaturi i vremenu, u zavisnosti od veličine komada.

Uz ove savete, vaš roštilj za praznik može biti pun savršenih jela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set