• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.09.2023

22:00

Da zamirišu džemperi! Evo kako da osvežite odeću koju niste dugo nosili

Shutterstock

Dom i porodica

Da zamirišu džemperi! Evo kako da osvežite odeću koju niste dugo nosili

Podeli vest

Vunene i pamučne stvari koje imaju miris ustajalosti poprskajte votkom i sačekajte da se osuše.

Odeća koja se duže vreme ne nosi posle izvesnog vremena poprimi miris ustajalosti, pa je nije prijatno obući bez pranja. Mnogi se s ovim suočavaju na prelazu između godišnjaih doba i mada ovaj septembar još uvek krasi lepo vreme, kad-tad će vam, često naprečac, zatrebati toplije stvari koje su tokom leta "odmarale".

Ni omiljeni parfem ni dezodoransi tada ne mogu da oteraju taj miris s vune i pamuka kao što mogu prašak i omekšivač, ali šta ako nemate vremena da čekate da se osuše?

Učinite to pomoću votke! Potrebni su vam boca sa raspršivačem i bilo koja votka.

Foto: Shutterstock

Malo votke će osvažiti garderobu

Napunite bocu, odeću okačite na ofingere i poprskajte je sa svih strana sa petnaest centimetara udaljenosti, a zatim sačekajte da se osuši. Alkohol ubija bakterije koje stvaraju neprijatan miris, a posle sušenja se neće osećati ni na votku jer će izvetriti. Sa ovim trikom možete da osvežite svoj ormar pre promene godišnjih doba.

Prevencija

Da biste bar neko vreme bili sigurni da vam je u ormaru sve u redu, ne vraćajte u njega odeću koju niste oprali ili dovoljno osušili. Pre nego što izvršite sezonsku smenu garderobe, izvadite sve stvari, a unutrašnjost ormara dobro operite odgovarajućim sredstvima. Izaberite neko od eteričnih biljnih ulja, poput lavandinog ili citrusnog, nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa da ne dodiruju odeću jer mogu da ostave fleke.

Pazite svilu i kožu

"Tretman" s votkom možete da primenjujete na pamučnim, vunenim ili komadima od poliestera, ali budite oprezni sa odećom koja je izrađena od skupih materijala kao što su svila ili koža. Sigurnije je da takvu odeću nosite u servise za pranje i čišćenje.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija