• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.11.2023

20:40

Evo kako da odaberete prvi broj odeće za bebu! Visina određuje veličinu (TABELA)

Shutterstock

Dom i porodica

Evo kako da odaberete prvi broj odeće za bebu! Visina određuje veličinu (TABELA)

Podeli vest

Pre kupovine odeće izmerite bebinu visinu, pa na osnovu nje birajte model, a na etiketi obavezno pogledajte da li se materijal skuplja...

Mnogi roditelji su često u nedoumici koju veličinu i koliko odeće za bebu treba da kupe. Da ne biste kupili prekratke ili predugačke modele, pogledajte šta stručnjaci s portala Bebac.com preporučuju kada je reč o veličini i količini odeće za vašeg mališana.

S količinom odeće za prve dane ne treba preterivati. Za početak su dovoljna dva odelca i dve pidžame koje će beba vrlo brzo prerasti, pa zato ne treba kupovati sve što vam se svidi. Takođe, nemojte zaboraviti i da ćete sigurno nešto od odeće dobiti na poklon.

Visina i težina

S obzirom na to što se svako dete različito razvija i raste, ne znači da će detetu neka garderoba biti odgovarajuće veličine ako je kupite na osnovu uzrasta. Zbog toga je najbolje izmeriti i visinu i težinu, ako baš želite da bebi odeća bude taman. Ukoliko joj odgovara neka veličina između, naravno, uvek je bolje odlučiti se za veći broj.

Foto: Shutterstock

Ne zatrpavajte bebu s odećem jer je brzo preraste

Takođe, na etiketi treba da je naglašeno da li se materijal skuplja, pa i o tome treba voditi računa.

Tabela

Novorođenče - težina do 4 kg - visina 47 - 55 cm (veličine do 55)
Beba do tri meseca - težina 4 - 6 kg - visina 55 - 60 cm (veličine do 60)
Beba do šest meseci - težina 6 - 8 kg - visina 60 - 70 cm (veličine do 70)
Beba do devet meseci - težina 8 - 10 kg - visina 70 - 75 cm (veličine do 75)
Beba do godinu dana - težina 10 - 11 kg - visina 75 - 80 cm (veličine do 80 ili veličina 1)
Beba do dve godine - težina 12 - 14 kg - visina 80 - 90 cm (veličine do 90 ili veličina 2)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija