• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.03.2024

12:40

Kuća Fredija Merkjurija prodaje se za neverovatnu cifru! Sve puca od raskoši, u japanskoj sobi su vrata koja vode do "raja" (FOTO/VIDEO)

AP/Photo

Dom i porodica

Kuća Fredija Merkjurija prodaje se za neverovatnu cifru! Sve puca od raskoši, u japanskoj sobi su vrata koja vode do "raja" (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Meri Ostin, naslednica prelepog doma Fredija Merkjurija sada ga prodaje za 35 miliona evra.

 

 

Fredi Merkjuri, legendarni frontmen grupe "Kvin" je svoj prelepi dom u Kensingtonu ostavio devojci Meri Ostin, koja je nedavno odlučila da ga proda. 

Vrednost imanja, po imenu "Baštenska kućica", se povećala čak 60 puta, pa je to jedan od razloga zbog kojeg je stavljena na prodaju. 

Fredi, koji se navodno zaljubio u ovaj dom na prvi pogled, kupio ga je još 1985. godine, a sada je cena dostigla čak 35 miliona evra (kupio ga je za manje od milion).

Nakon tragične smrti zvezde 1991. godine, dom je postao svetilište za obožavaoce širom sveta, koji su odali počast ostavljajući poruke na ulaznoj kapiji.

Arhitekta Ernest Maršal je 1907. godine dizajnirao ovu kuću za umetnike Sesil Ri i Konstans Halford. Na snimku koji pokazuje enterijer njegove kuće, vidi se ulazni hol ukrašen jarko narandžastim zidovima. Napolju, popločana staza oivičena živom ogradom.

 

 

Još jedan unutrašnji snimak je raskošna trpezarija, ofarbana u sunčano žuto. Izložen je veliki starinski sto, dekadentno "odeven" tanjirima i kraljevsko plavim čašama, zajedno sa odgovarajućim kredencem i umetničkim delima prikazanim na zidovima.

Ikonični autor je iskoristio kuću kao bekstvo, a angažovao je dizajnera enterijera Robina Mura Edea da transformiše imanje u eklektičan prostor.

Glavni hol vodi do japanske dnevne sobe, prema "Haus end Garden", koja ima velika francuska vrata koja se otvaraju na uređenu baštu.

Na jednoj od fotografija vidi se da imanje ima uredno podrezane žive ograde. Na spratu se navodno nalazi osam spavaćih soba, uključujući garderobu sa ogledalom na plafonu.

Meri, koju je Fredi nazvao svojom "vanbračnom ženom" je rekla da ,"kuća ima takvu ljubav i toplinu u svakoj sobi. Bilo je zadovoljstvo živeti u njoj i imam mnogo divnih uspomena ovde."

Fredi je bio u vezi sa Meri šest godina i ostali su prijatelj i nakon što je preovladala njegova privlačnost ka istom polu.

- Kada je umro, osećala sam da smo imali brak. Živeli smo svoje zavete. Učinili smo to za bolje i gore, za bogatije za siromašnije, u bolesti i zdravlju. Nikada ne biste mogli pustiti Fredija osim ako nije umro, a čak i tada je bilo teško - rekla je Meri.

Meri je bila sa njim tokom njegovih mučnih poslednjih dana, kada je, kako kaže, prestao da uzima lekove. Prisećajući se bolnih trenutaka, ona je razmišljala i rekla da se"kvalitet njegovog života tako dramatično promenio i svakim danom je imao sve više bolova... Gubio je vid. Njegovo telo je postajalo slabije dok je patio od blažih napada."

- Jedina prijateljica koju imam je Meri, i ne želim nikog drugog. Za mene je ona kao vanbračna žena. Verujemo jedno u drugo - izjavio je jednom prilikom Fredi Merkjuri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija