• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2024

08:50

Trik za čišćenje mikrotalasne zaludeo svet! Zaboravite na limun i sirće - ovo je nova, fenomenalna caka

Freepick

Dom i porodica

Trik za čišćenje mikrotalasne zaludeo svet! Zaboravite na limun i sirće - ovo je nova, fenomenalna caka

Podeli vest

Sve što će vam trebati za čišćenje mikrotalasne jeste tableta za pranje sudova.

Kako bi sebi olakšali sređivanje doma, ljudi se dovijaju na razne načine. I dok je ranije glavna stvar za čišćenje mikrotalasne bila sa limunom i sirćetom (pogledajte i kako, na linku OVDE), izgleda ga je zamenio novi trik i to sa tabletom za pranje sudova.

Sve što je potrebno jeste da stavite tabletu u posudu sa vodom i sačekate da se rastvori. U međuvremenu izvadite sve što stoji u mikrotalasnoj (tanjir, rešetkica...), pa to posebno operite.

Kako biste lakše uklonili čestice hrane iz unutrašnjosti mikrotalasne, koristite vlažnu krpu. Nakon toga obavezno stavite rukavice, jer tablete ili kapsule za mašinu za pranje sudova mogu da iritiraju i osuše kožu i unište tkaninu na odeći zbog jakih sastojaka, piše housedigest.com.

Budite posebno oprezni da rastvor koji ste napravili za čišćenje mikrotalasne rerne ne dođe u kontakt sa vašim očima, jer će izazvati ozbiljne opekotine. Umočite krpu u rastvor, ocedite višak tečnosti i dobro obrišite unutrašnjost.

Foto: Freepick

mikrotalasna

Krpu kojom čistite treba često ispirati u čistoj vodi i ponavljati tehniku ​​uranjanja, ceđenja i brisanja. Mrlje iz mikrotalasne bi trebalo veoma brzo da nestanu. Kada je ona čista, njenu unutrašnjost prebrišite čistom i mokrom krpom, kako biste uklonili ostatke otopljene tablete.

U mikrotalasnu zatim vratite sve što je tu i stajalo i vaš mali kućni aparat je spreman za ponovnu upotrebu.

Dobra stvar je da, ukoliko vam je ostalo rastvora za čišćenje, možete ga koristiti za pranje unutrašnjosti frižidera ili drugih zaprljanih kuhinjskih površina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija