• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informe.rs

28.03.2024

22:00

5 domaćih infuzija za vaše biljke od kojih će cvetati kao lude! Super jednostavni recepti od 2 sastojka

Shutterstock

Dom i porodica

5 domaćih infuzija za vaše biljke od kojih će cvetati kao lude! Super jednostavni recepti od 2 sastojka

Podeli vest

Uz ove jednostavne i prirodne recepte, vaše cveće će bujati i cvetati u punom sjaju, unoseći u vaš dom ili baštu nezaboravnu lepotu i svežinu.

Cveće u našem domu ili bašti ne samo da doprinosi estetici prostora već i unosi osvežavajuću energiju i radost u naše živote, naročito s proleća. Kako bismo našim biljkama omogućili zdrav rast i bujno cvetanje, često posežemo za komercijalnim đubrivima, mada je alternativa jednako efikasna, a pritom prirodnija i ekonomičnija. Reč je o domaćim infuzijama za prihranjivanje cveća, te sledi nekoliko isprobanih recepata. 

Foto: Shutterstock

 

Banane

Sastojci: 2 banane, 1 litar vode.

Priprema: Oljuštite banane i iseckajte ih na manje komade. Stavite ih u posudu i prelijte vodom. Ostavite da odstoje 24 sata. Nakon toga procedite tečnost, razblažite infuziju sa vodom u razmeri 1:1 i koristite je za zalivanje cveća jednom nedeljno.

Foto: freepik

 

Jaja

Sastojci: 2 sirova jajeta, 1 litar vode.

Priprema: Stavite (razbijena) jaja u posudu i prelijte vodom. Dobro promešajte i ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga procedite tečnost. Razblažite infuziju sa vodom u razmeri 1:2 i koristite je za zalivanje cveća jednom nedeljno.

Foto: Shutterstock

 

Kafa

Sastojci: 2 kašike kafe, 1 litar vode.

Priprema: Stavite kafu u posudu i prelijte vodom. Ostavite da odstoji 24 sata. Nakon toga procedite tečnost. Razblažite infuziju sa vodom u razmeri 1:3 i koristite je za zalivanje cveća jednom nedeljno.

Foto: Shutterstock

 

Kopriva

Sastojci: 100 g sveže koprive (ili 50 g suve), 1 litar vode.

Priprema: Stavite koprivu u posudu i prelijte vodom. Kuvajte na blagoj vatri oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi i procedite tečnost. Koristite infuziju za zalivanje cveća jednom nedeljno.

Foto: Shutterstock

 

Kvasac

Sastojci: kašičica suvog kvasca, 1 litar vode.

Priprema: Rastvorite kvasac u vodi i ostavite da odstoji 15 minuta. Koristite infuziju odmah za zalivanje cveća.

Svaka od ovih infuzija pruža različite hranljive sastojke koji će pomoći vašem cveću da procveta. Ne zaboravite da pre upotrebe testirate infuziju na malom delu biljke kako biste bili sigurni da ne izaziva bilo kakve neželjene promene. Takođe, ne preterujte s količinom infuzije, jer je umerenost ključna za zdrav rast i cvetanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija