• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2024

15:25

Kako sa ruku skinuti boju od farbanja jaja? Uz ova dva trika koža će vam blistati

Pexels

Dom i porodica

Kako sa ruku skinuti boju od farbanja jaja? Uz ova dva trika koža će vam blistati

Podeli vest

Na Veliki petak domaćice farbaju jaja, neke na tradicionalan način u lukovini, neke isprobavaju najnovije tehnike bojenja, ali šta kada farba ostane na prstima? Otkrivamo vam dva trika koja će uspešno skinuti boju sa ruku.

Mnogi nakon farbanja jaja ne znaju kako da skinu boju sa ruku pa ribaju prste sapunom, deterdžentom za sudove, ali kada ni te metode ne pomognu onda je vreme za sirće ili limun.

Jedan od prirodnih načina da očistite kožu od boje za jaja je da ih operete sirćetom.

Foto: Shuterstock

 

Malo sirćeta sipajte na kožu, ali samo na mesta gde se primila boja, pa blago trljajte. Sirće možete staviti i na krpicu ili vaticu pa protrljati delove koji su obojeni. Nakon skidanja boje ruke oprati sapunom, pa namazati hidrantnu kremu.

Ukoliko vam je sirće previše jako i isušuje kožu probaje trik sa limunom.

Foto: freepik

 

Limun presecite na pola, pa na jednu polovinu sipajte so. Tom posoljenom polovinom trljajte mesta koja su obojena sve dok boja ne spadne. Ruke posle operite i namažite kremom. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija