• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2024

17:00

Jednostavnim načinom skinite fleke od paradajza! Jeftine namirnice iz kuhinje će vam sačuvati odeću!

Shutterstock

Dom i porodica

Jednostavnim načinom skinite fleke od paradajza! Jeftine namirnice iz kuhinje će vam sačuvati odeću!

Podeli vest

Fleke od paradajza nam često prave muke jer se veoma teško skidaju, ali sada pomoću ovih prostih namirnica je lakše nego ikada ukloniti ove mrlje.

Svi znamo koliko su fleke od paradajza uporne, te ih je teško skinuti i posle nekoliko pranja. Ipak, srećom postoji nekoliko namirnica koje će vašu odeću vratiti u prvobitno stanje. 

Fleke od paradajza se veoma teško peru sa tkanine. Ako vam se desilo da ste ispraljali novu majicu ili beli stolnjak, pranje na standardnom programu u mašini za veš verovatno neće ukloniti mrlje.

Ako je u pitanju sos od paradajza, situacija je još teža, jer on sadrži ulje koje takođe ostavlja tvrdokorne mrlje. Ono što ove fleke čini problematičnim je tanin koji se nalazi u semenkama.

Foto: Shutterstock

 

Ipak, postoji sredstvo koje može da vam pomogne u tome, a koje ćete napraviti jednostavno, kod kuće, uz par namirnica koje imate u kuhinji. Ne morate da bacate novac na skupa sredstva, koja često nisu delotvorna, a mogu da oštete tkaninu.

Probajte da se izborite sa flekama prirodnim namirnicama.

Pomešajte kašiku sode bikarbone sa kašikom belog sirćeta i kašikom deterdženta za sudove. Ovu smesu nanesite na mrlju i trljajte četkicom za zube oko 30 sekundi. Ostavite da smesa odstoji oko 20 minuta, a onda sve isperite hladnom vodom. Ako je mrlja nestala, operite tkaninu uobičajeno, u mašini za veš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija