• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2024

22:00

3 biljke kojima ne treba zemlja! Idealne su za stanove, a jedna donosi ogromnu sreću

Shuterstock

Dom i porodica

3 biljke kojima ne treba zemlja! Idealne su za stanove, a jedna donosi ogromnu sreću

Podeli vest

Sobne biljke koje se uzgajaju u vodi idealan su izbor za one koji žele uneti prirodu u svoj dom bez nereda. Ove biljke su jednostavne za održavanje, izgledaju prelepo i unose svežinu u svaki prostor.

Sobne biljke mogu potpuno transformisati svaki prostor, donoseći osvežavajući dašak zelenila i života. Biljke koje se uzgajaju u vodi idealne su za one koji žele uneti prirodnu lepotu u svoj dom, ali ne vole nered koji može nastati zbog zemlje.

Ove biljke su jednostavne za održavanje, a pritom izgledaju izuzetno lepo i deluju vitalno.

Monstera deliciosa

Foto: Shutterstock

 

 

Monstera deliciosa, poznata i kao filodendron, veoma je popularna i lako se gaji u vodi. Njeni veliki, sjajni listovi sa jedinstvenim rupama čine je upečatljivim dodatkom svakom prostoru. Dovoljno je staviti reznicu u vazu s vodom, osigurati da je pravilno potopljena, i pratiti kako se koreni razvijaju.

Filodendron Selum

Foto: Shutterstock

 

 

Filodendron Selum je još jedna izvanredna biljka koja odlično raste u vodi, prepoznatljiva po svojim velikim listovima sa izraženim režnjevima. Uspeva na indirektnom svetlu, a vašem prostoru daje prepoznatljiv tropski izgled. Važno je redovno menjati vodu kako bi ostala sveža i bez algi.

Srećni bambus

Foto: Shutterstock

 

Iako nosi naziv "srećni bambus", ova biljka zapravo nije pravi bambus. Reč je o izdržljivoj biljci koja može uspevati samo u vodi. Ova vrsta dracene često se koristi u feng šui aranžmanima, a veruje se da donosi sreću i pozitivnu energiju. Stabljike se postavljaju u vazu sa kamenčićima koji ih drže stabilnim, a potom se vaza puni vodom.

Uzgajanje sobnih biljaka u vodi ne samo da pojednostavljuje njihovu negu, već i pruža elegantan izgled vašem domu. Dodajte ove biljke u svoj enterijer i pročitajte koje od njih mogu pomoći u smanjenju stresa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija