• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

09.09.2024

15:00

Jesenje cveće za savršenu baštu! Uz hrizanteme još dve biljke će ulepšati vaše žardinjere

Shuterstock

Dom i porodica

Jesenje cveće za savršenu baštu! Uz hrizanteme još dve biljke će ulepšati vaše žardinjere

Podeli vest

Kraj leta za mnoge znači i kraj uživanja u cveću i boravku u bašti, ali to uopšte ne mora da bude tako, naprotiv. Važno je samo se odaberu prave biljke za jesenje žardinjere i imaćete savršene boje i otporne cvetnice koje će vas radovati sve zime.

Najbolje će poslužiti cveće u toplim bojama, narandžastim, crvenim i žutim, a možete i da im dodate malo zimzelenog šiblja.

Foto: Shutterstock

 

Hrizantema

Foto: Shutterstock

 

Klasično jesenje cveće su hrizanteme, za koje je važno da ih posadite tako da imaju dovoljno prostora i provetravanja. Hrizanteme su podložne napadu buđi i biljnih vaši, pa pripazite i da budu u dobro dreniranoj žardinjeri.

Dalije 

Foto: Shuterstock

 

One su prave kraljice jesenje bašte, ostaće veoma bujne i pune cveta ako redovno skidate precvetale pupoljke. Uz pravilno odabrane varijetete koji spadaju u više cvetnice, i hrizanteme će dobiti adekvatnu živopisnu pozadinu.

Rudbekija

Foto: Shuterstock

 

Voli senovito mesto, neutralan sastav zemljišta i ocedno tlo. Nemojte dozvoliti da se zemlja osuši, jer je tada biljka podložna bolestima. Možete ih ostaviti u bašti sve do zime, jer mogu da budu lep ukras čak i kad cvetovi posive.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari
Društvo

Trijumf Italijana na biciklističkoj trci “Wild bear” na Tari

Vozači italijanskog profesionalog biciklističkog tima “DMT Racing team by Marconi” - Mattia Toccafondi i Peter Menghetti pobednici su trećeg izdanja trodnevne, timske, etapne biciklističke trke pod nazivom “Wild Bear MTB Stage Race” održane na Terenima Nacionalnog parka Tara od 4-7. septembra.

09.09.2024

13:59

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija