• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2024

06:21

Vozači obratite pažnju! U kolima uvek morate da imate ove 3 stvari

Shuterstock

Dom i porodica

Vozači obratite pažnju! U kolima uvek morate da imate ove 3 stvari

Podeli vest

Kako se jesen približava, vozačima se savetuje da u automobilu imaju nekoliko važnih stvari koje bi im mogle pomoći u hitnim slučajevima.

Stručnjaci za automobile iz firme "Reduce My Excess"  upozorili su vozače da ove jeseni spakuju tri ključna predmeta u svoja kola pre dugih putovanja.

Kako temperatura počinje da opada, a noći postaju sve duže, vozači moraju da se pobrinu da budu spremni za sve situacije kada krenu na put.

Foto: Shuterstock

 

Obezbedite zalihe hrane

- Nikada ne vredi rizikovati, pa se pobrinite da imate zalihe za hitne slučajeve u zadnjem delu vozila u slučaju da se pokvare. Preporučljivo je da imate crveni trougao upozorenja kako biste mogli da upozorite druge na svoje prisustvo -  istakli su stručnjaci.

 - Takođe, u vozilu treba imati rezervnu odeću i grickalice u slučaju da zaglavite nekoliko sati čekajući pomoć na putu - kažu stručnjaci.

Pakovanje trougla upozorenja napravljenog od reflektujućeg materijala može pomoći vozačima koji su stali na putu da ostanu vidljivi drugim učesnicima u saobraćaju u svim vremenskim uslovima. Topla odeća i nekoliko grickalica takođe mogu pomoći da se vozači i putnici osećaju udobno dok čekaju da se automobil popravi.

Foto: Shuterstock

 

Proverite pritisak guma i nivo tečnosti za pranje stakla


Stručnjaci su takođe predložili da vozači koji putuju tokom jeseni treba redovno da proveravaju  pritisak u gumama svog vozila, jer drastične promene temperature izazivaju mnogo brži gubitak vazduha.

Takođe su savetovali vozače da provere i, ako je potrebno, dopune nivo tečnosti za pranje kako bi smanjili rizik od zamrljanja vetrobranskog stakla.

 - Odvojite vreme da dopunite tečnost za pranje vetrobranskog stakla pre putovanja, jer nikad ne znate kakvo će vas vreme naći na putu. Čak i ako prognoza zahteva sunčano vreme, vaše vetrobransko staklo bi moglo biti prekriveno polenom ili zgnječenim insektima - istakli su stručnjaci, premosi Express.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija