• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2024

08:00

Genijalan trik za blistave prozore! Sprečava kondenzaciju i pojavu buđi

Shuterstock

Dom i porodica

Genijalan trik za blistave prozore! Sprečava kondenzaciju i pojavu buđi

Podeli vest

Linzi Krombi, koja na TikToku deli korisne savete za čišćenje kuće, otkrila je genijalan trik za savršeno čiste prozore.

Linzi je u svom videu otkrila trik koji sprečava pojavu kondenzacije na prozorima, a samim tim i pojavu vlage i buđi. 

Poznato je, naime, da se hladni prozori zamagle kada vlažan vazduh dođe u didir sa njima. Ako se voda, kondenzovana na prozorima, ne očisti, može se razviti buđ. a pojaviće se i ružne vlažne fleke.

Foto: Shuterstock

 

Linzi je otkrila kako rešava taj problem. Ona koristi deterdžent za pranje sudova, koji na staklu stvara zaštitnu barijeru. 

- Sipajte malu količinu tečnosti za pranje posuđa na suvu krpu od mikrovlakana i protrljajte celo staklo - objasnila je Linzi..

- Neće se stvoriti fleke - dodala je ona i naglasila kako je to zbog toga što se radi o jako maloj količini deterdženta.

Linzi je objasnila da da tečnost  za pranje posuđa stvara nevidljivi štit koji pomaže da prozori ostanu čisti. 

Foto: Shutterstock

 

 

Kondenzaciju možete izbeći i otvaranjem prozora tokom kuvanja ili tuširanja.

Linzi preporučuje izbacivanje mašina za sušenje veša kako bi se ograničila vlaga u kući. Ona takođe tvrdi da odeću treba sušiti u najsvetlijoj prostoriji ispred otvorenog prozora.

Linzi je još ranije istakla da bi, kada bi mogla da izabere samo jedan proizvod za čišćenje, uvek birala deterdžent za pranje sudova.

- Zaista je jeftin, dobar je u borbi protiv masti i prljavštine, sjaji i miriše fantastično- rekla je ona. 

I dodala da je dobar čak i za čišćenje poda ako ga koristite štedljivo, prenosi the Sun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka