• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.10.2024

08:00

Ove boje donose bogatstvo u vaš dom! Blagostanje i nove promene će kucati na vrata

Shutterstock

Dom i porodica

Ove boje donose bogatstvo u vaš dom! Blagostanje i nove promene će kucati na vrata

Podeli vest

Veruje se da određene boje u životnom prostoru mogu doneti bogatstvo i sreću u dom.

Boje igraju ključnu ulogu u našim životima, utičući na naše emocije i raspoloženje. Uvođenjem određenih boja u naš prostor, možemo uneti pozitivnu energiju i blagostanje.

Foto: Shuterstock

 

Evo šest boja koje mogu poboljšati energiju u vašem domu:

1. Žuta

Žuta boja unosi toplinu i "oživljava" prostor. Prema feng šui verovanju, idealna je za centralni deo sobe, dnevnu sobu, ali ne treba preterivati sa njom jer umara oči. Žuta boja takođe podstiče razmišljanje i intuiciju.

2. Zelena

Zelena simbolizuje promene i uspeh. Slike zelenih pejzaža mogu da pomognu u oporavku, a nanošenje zelene boje u prostor dodatno relaksira. Idealno je da je koristite u poslovnom prostoru jer podstiče koncentraciju. 

Foto: Freepik.com

 

3. Plava

Plava boja, predstvalja element vode i donosi promene i novi početak. Povećava samopouzdanje i olakšava komunikaciju. Ova boja smanjuje apetit i deluje umirujuće, ali pazite da je ne koristite previše, jer to može izazvati suprotan efekat.

4. Crvena

Crvena boja podstiče akciju i ubrzava rad srca, a povezana je sa brzim promenama. Čak i mala količina crvene deluje snažno, a crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice. Postoji verovanje da žena koja nosi crveno na prvom sastanku ima više šanse za srećnu vezu.

Foto: Freepik.com

 

5. Ljubičasta

Ljubičasta boja je savršena za meditaciju i jogu, povezuje se s bogatstvom i pozitivnom energijom. Idealna je za unutrašnje prostore, ali izbegavajte je u dnevnim sobama, jer može otežati komunikaciju.

6. Narandžasta

Narandžasta unosi toplinu i radost u svakodnevni život. Ova boja se povezuje sa zdravljem i može poboljšati raspoloženje. Svetlo narandžasta u manjim količinama povećava pozitivnu energiju i čini prostor prijatnim i veselim.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija