• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92/informer.rs

07.08.2020

20:58

POJAVIO SE NOVI PAMETNI SAT! EPL dobio konkurenciju, baterija mu uz režim uštede traje 3 NEDELJE!

Hi-Tech

POJAVIO SE NOVI PAMETNI SAT! EPL dobio konkurenciju, baterija mu uz režim uštede traje 3 NEDELJE!

Podeli vest

Kineska kompanija Oppo otkrila je novi pametni sat, koji će pokretati Wear OS - Guglov operativni sistem. Evo šta sve znamo.

Oppo Watch dolazi u dve veličine - 41 mm i 46 mm. Duguljastog oblika i blago zakrivljenih ivica, izleda vrlo slično Apple Watch uređaju. Međutim, ovde nema tzv. "Digitalne krune". S obzirom na to da su analogni satovi uglavnom sličnog kružnog dizajna, Oppo je, ipak, uradio dovoljno da bude drugačiji.

Manji sat ima mogućnosti Bluetooth i Wi-Fi povezivanja, dok veća verzija nudi i LTE povezivanje, pa je moguće obavljati pozive i kad telefon ostavite kod kuće.

 

 

Ekran većeg modela ima dijagonalu od 1.9 inča, a zakrivljen je na sve četiri ivice. Kao i manji sat, i veći ima prilagodljive kaiševe koji se, tvrdi kompanija, mogu zameniti u samo tri sekunde. Za razliku od manjeg sata, model od 46 mm ima keramičko kućište.

Kontrole

Akcije pokrećete klasično - prevlačenjem prstom gore, dole, levo i desno. Sa desne na levu stranu otvarate "Quick cards", odnosno ono što najčešće koristite. Prevlačenje sleva nadesno vraća vas nazad ili otvara Google asistenta. Prevlačenjem na gore otvarate obaveštenja, a prevlačenjem na dole podešavanja.

 

 

Fitnes i baterija

Postoji pet fitnes modova koje je Oppo dizajnirao - trčanje, plivanje, vožnja biciklom, sagorevanje masti i hodanje. Podržani su i GPS praćenje, kao i praćenje ciklusa spavanja. Tu su još i praćenje otkucaja srca i aplikacija za disanje.

Baterija bi trebalo da traje dva dana, ali uz režim uštede energije može da potraje čak i tri nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kako

pre 3 godine

"... Kineska kompanija Oppo otkrila je novi pametni sat..." Kako ga je "otkrila"? Bio pokriven?

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija