• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Indy100/Informer.rs

08.12.2020

21:06

Ovih 7 stvari nikad ne guglajte! REZULTATI PRETRAGE ĆE VAS IZBEZUMITI!

Hi-Tech

Ovih 7 stvari nikad ne guglajte! REZULTATI PRETRAGE ĆE VAS IZBEZUMITI!

Podeli vest

Google je najviše korišćen pretraživač na svetu, no neke stvari ne bi trebalo da guglate. Spisak koji ćete pročitati nastao je na temelju iskustava drugih korisnika, a uvek je lakše učiti na tuđem primeru.

Stvari koje se nikad ne bi trebalo da se nađu u vašoj pretrazi popisala je ekipa sa Reddita, ali neke su previše eksplicitne da bi se prenosile. U svakom slučaju, ovaj spisak će vam pomoći.

1. Fournier

Iako je to prezime NBA košarkaša Evana Fourniera, ne biste trebalo da ga guglate bez imena ispred njega. Njegovo prezime je stara francuska reč za pekara, ali i naziv za vrstu gangrene koja zahvata genitalije. Upozoreni ste, ne želite to da vidite.

2. Krokodil

Naizgled je reč o bezazlenoj životinji, ali to je i ulični naziv za Desomorphine, derivat morfijuma sa moćnim opojnim svojstvima, koji se koristio kao zamena za heroin u Rusiji i Ukrajini. Ta droga može skuvati kožu, izazvati infekcije tkiva i razna oštećenja na mestu ubrizgavanja. Poznata je kao droga koja jede meso, a ime je dobila po tome što koža zavisnika izgleda kao krokodilska.

3. Omiljenu hranu

Ovde nije ništa gnusno. Samo ćete biti gladni kad pogledate savršene fotografije jela na koje vam i inače ide voda na usta.

4. Larve koje se razvijaju u ustima (Mouth larva)

Kako piše jedan redditor, on je tražio larvu moljca, no zbog tipfelera je ugledao nešto gnusno.

5. Google

Samo ćete se naći u jednoj beskonačnoj petlji. Kad proguglate Google, dobićete opet – Google. Šokantno. Ako ste među onima koji u URL polje ukucavaju Google kako bi došli do pretraživača, uštedite sebi vreme i kuckanje. URL polje samo po sebi je pretraživač.

6. Svoju e-mail adresu

Mogli biste da se dobro prestrašite kad vidite gde ste je sve ostavljali. Ako se bojite da ste hakovani, to možete proveriti na stranici haveibeenpwned.com.

7. Harlekinova ihtioza

Reč je o teškoj genetskoj bolesti kod koje se deca rađaju s kožom omotanom belim pločicama kože između kojih su pukotine. Zbog pukotina njihova koža je podložnija infekcijama i potrebna joj je stalna nega. Bolest je nekad bila smrtonosna, ali sa poboljšanjem neonatalne nege broj preživelih se povećava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!
Šta se dešava

Opasna igra Erdogana, Putin preko ovog neće tak tako preći! Turska, Rumunija i Bugarska okružuju brodove ruske Crnomorske flote!

Redžep Tajip Erdogan još jednom je demonstrirao svoje majstorstvo političke fleksibilnosti. Na susretu sa Vladimirom Putinom na marginama samita ŠOS u Astani, Erdogan je pozvao ruskog lidera u Tursku. On je obećao da će Turska naručiti izgradnju nove nuklearne elektrane od Rusije, da će kupovati više prirodnog gasa i da će generalno povećati bilateralni trgovinski promet na 100 milijardi dolara.

03.07.2024

22:58

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija