• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

07.09.2021

16:08

TOTALNO ISKLJUČENJE! Evo šta je Gugl priredio za svoje korisnike ukoliko ne ažuriraju softer!

Hi-Tech

TOTALNO ISKLJUČENJE! Evo šta je Gugl priredio za svoje korisnike ukoliko ne ažuriraju softer!

Podeli vest

Gugl je potvrdio da će uskoro blokirati pristup nekih od svojih najpopularnijih usluga na starijim pametnim telefonima

Američki tehnološki gigant ukida podršku za Google mape, Youtubeb, Gmail i druge aplikacije sa nekolicine Android uređaja kasnije ovog meseca.


Milioni ljudi širom sveta mogli bi da ostanu bez ključnog softera, osim ako ne ažuriraju svoj telefon ili ako ne kupe novi mobilni telefon.

Gugl je u kratkom postu na svojoj veb stranici objavio rok, i rekao da planira blokirati prijavljivanje na naloge od 27. septembra.
 

Foto: AP/Photo

Starija verzija Guglovog operativnog sistema pokrenuta je u decembru 2010. godine, a Gugl je rekao da pokušava stalno da zaštiti svoje korisnike.

Stare verzije veoma ranjive na napade hakera

 

Stare verzije su daleko ranjivije na greške i napade hakera.

 

Foto: Pixabay


Najnovija verzija Androida je Android 11, tako da 2,3 milijarde zaostaje za softverom koji se danas koristi na većini Android pametnih telefona.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija