• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2022

15:01

OVAKO SE UKLJUČUJE UPOZORENJE O ZEMLJOTRESU NA TELEFONU!

Pixabay

Hi-Tech

OVAKO SE UKLJUČUJE UPOZORENJE O ZEMLJOTRESU NA TELEFONU!

Podeli vest

Preko sistema zaštite, korisnici mobilnih telefona u Bosni i Hercegovini dobili su obaveštenje o zemljotresu, a mi vas podsećamo kako se ono uključuje

Korisnici su se iznenadili kada im je stiglo obaveštenje o zemljotresu, jer je ovo prvi put da su dobili upozorenje o potencijalnoj opasnosti.

Uz obaveštenje da se nalaze u potencijalno opasnom području, dobili su i uputstva kako da se ponašaju tokom zemljotresa. Između ostalog, navedeno je da izađu iz kuća, zatvore gas, izađu ispred i izbegavaju oštećene zgrade, piše Tportal.hr.

Gugl je još pre dve godine najavio da će imati ovu opciju, a mi vas podsećamo kako možete da je uključite.

Foto: Pixabay

Zemljotres

Treba da odete podešavanja lokacije, jer se među "uslugama lokacije" nalazi i opcija obaveštenja o zemljotresu.

Sistem kompanije Google, nazvan ShakeAlert, kreiran u saradnji s američkim Geološkim zavodom, koristi signale stotina seizmometara koji se aktiviraju i putem pametnih telefona s Androidom korisnicima šalju upozorenja.

Podsetimo, novi zemljotres, jačine 4,8 po Rihteru, zatresao je jutros opet Bosnu i Hercegovinu, epicentar je bio 14 kilometara istočno od Stoca.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

nemojte sebe opterecivati i ziveti u strahu i iscekivanju .. borite se za vece plate .. jeftinije stanove i kuce ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija