• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.10.2022

16:55

OVO JE NAČEŠĆA GREŠKA KOD PUNJENJA TELEFONA! Zbog toga uređaj kraće traje!

Hi-Tech

OVO JE NAČEŠĆA GREŠKA KOD PUNJENJA TELEFONA! Zbog toga uređaj kraće traje!

Podeli vest

Baterije u pametnim telefonima imaju ograničen životni vek, a pogotovo ukoliko ih pogrešno punimo. Mnogi su stvorili naviku da priključe telefon na punjenje po noći dok spavaju, a to je zapravo velika greška

Ostavljanje uređaja na punjaču čak i kada dođe do 100 odsto napunjenosti nikako nije dobro za bateriju jer to ubrzava proces njenog slabljenja.

Baterija mora vremenom slabiti, ali ako nastavite da punite vaš telefon ovako, ubrzaćete joj taj proces. Ipak, iz Gugla tvrde da je ovo samo jedno zastarelo verovanje i da će pametni telefon sam zaustaviti proces punjenja kada baterija dođe do 100 odsto.

Foto: Pexels

Telefon

Litijum-jonska baterija najmanje slabi ako je održavate na 30 ili 50 odsto napunjenosti. Samsung i Epl se slažu da je bateriju najbolje održavati napunjenu do 50 odsto jer će to pomoći produženju njenog životnog veka.

Ali, većina korisnika pametnih uređaja nema mogućnost da bateriju održava na 30-50 odsto jer je mnogima potrebno da ona traje što duže, pogotovo ako znaju da neko vreme neće imati šteker u blizini. Najbitnije je da baterija ne bude dugo 100 odsto puna, pa zato izbegavajte da punite uređaj tokom noći.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 1 godinu

Ovo je mit i glupost. Baterija ima svoje cikluse punjenja i pražnjenja od 0% do 100%. Kada potrošite te cikluse, baterija je gotova. Samo je bitno da se izbegne veliko pregrevanje i smrzavanje baterije. To jedino baterija ne voli. Nije nikakav problem da baterija ostane na punjaču. Imate primer laptopova. Baterija je od istog materijala.

Jano

pre 1 godinu

Zato ja kupujem isključivo mobilne koji imaju bežično-wireless punjenje pri kojem samo stavim punjač na telefon i on se puni a lako ga i skidam , znači nema dosadnog ubadanja i izbadanja konektora.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija