• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2022

11:45

KAKO DA BUDETE ZADOVOLJNI IZGLEDOM NA FOTOGRAFIJAMA? Male cake za dobar klik

Hi-Tech

KAKO DA BUDETE ZADOVOLJNI IZGLEDOM NA FOTOGRAFIJAMA? Male cake za dobar klik

Podeli vest

Zahvaljujući mobilnim telefonima danas svako od nas ima mogućnost da se fotografiše kad hoće, gde hoće, a i koliko hoće, ali retko kad smo zadovoljni prvom fotografijom

Prema nedavnom britanskom istraživanju, žene su u proseku zadovoljne tek iz šestog pokušaja, a muškarci obično posle trećeg. Više od 40 odsto dama "pronađe sebi" manu kad vidi fotografiju na društvenim mrežama, a dešava se i da prijateljima zatraže da ih obrišu. Profesionalni fotografi složni su da za dobar izgled na fotografijama, sem osvetljenja, treba znati kako da stanete pred objektiv.

Fotograf Džek Gaj otkrio je za "InStyle" nekoliko caka kako da budete na dobrom putu ka najfotografiji.

Ako stojite

Za klasičnu pozu bez greške, okrenite 3/4 tela prema foto-aparatu, s jednom nogom ispred druge i jednim ramenom bliže fotografu. Kad ste ispred kamere, telo će izgledati šire, a ova poza osigurava da vas kamera uhvati pod vašim najboljim uglom. Ispravite držanje, uvucite stomak, zabacite ramena. Sa ovom pozom izgledaćete čak pet kilograma mršavije. Neka vas fotografišu iz nižeg ugla

Foto: Pixabay

Fotka

Portret

Onaj ko vas fotografiše treba da drži foto-aparat u visini očiju. Glavu lagano nagnite napred, spustite bradu i pogled usmerite prema osobi koja fotografiše, a ne u objektiv, jer ćete tako izgledati prirodnije.

Kada sedite

Ako sedite za stolom, nagnite se lagano napred prema foto-aparatu, spustite bradu, a ruke ne naslanjajte na sto. Glava će vam izgledati veća na fotografijama.

Ako se vidi celo telo, prebacite nogu preko noge, a foto-aparat neka bude malo iznad vas. Nagnite se napred tako da vam glava bude ispred trupa, jer ćete u protivnom izgledati mnogo deblje. Čak i ako se rukama oslonite na kolena, izgledaćete bolje nego ako se zavalite u stolicu.

Foto: Freepik.com

Osmeh i pogled

Neka vam usta budu blago otvorena, jer tako deluju punija, ili prislonite jezik na zube s unutrašnje strane i nasmejte se. Za lep pogled, zažmurite i pred sam "klik" otvorite oči.

U grupi

Stanite u liniju sa ostalima tokom grupnog fotografisanja. Tokom snimanja ovakvih fotografija, pokušajte da ne budete najbliže kameri jer ćete tako izgledati krupnije od ostalih.

Svetlost

Ako se fotografišete unutra, stanite tako da vam prozorsko svetlo dolazi sa strane, a ne s leđa. Najbolje veštačko svetlo nije ni odozgo ni odozdo, nego sa strane pod uglom od 45 stepeni.
U restoranima gornja rasveta ističe nepravilnosti, pa zato uvek usmerite lice ka izvoru svetla.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji
Društvo

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji

Kroz projekat Lokalnog investicionog razvoja (LIID) svih 145 opština i gradova u Srbiji dobiće ukupno 265 miliona evra bespovtatne pomoći za projekte u tim lokalnim samoupravama, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da su lokalni projekti podjednako važni kao i auto-putevi i pruge, jer podižu kvalitet i komfor života ljudi u mestima u kojima žive.

04.07.2024

10:22

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija