• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2023

10:34

MASK: Bolno je upravljati Tviterom, prodajem ga ako naiđe pravi kupac

Reuters

Hi-Tech

MASK: Bolno je upravljati Tviterom, prodajem ga ako naiđe pravi kupac

Podeli vest

Vlasnik Twittera Ilon Mask izjavio je da je upravljanje ovom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba, prenosi BBC.

Mask, koji je još na čelu i proizvođača automobila Tesla i raketne kompanije SpaceX, kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svetu.

On je u intervjuu za BBC, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, rekao da je "nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave".

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je rekao:

"Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo".

Dodao je i da je reč o "zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Foto: Reuters

Tviter Ilona Maska

Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", i da ima svoje mesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".

Na pitanje novinara u vezi sa odlukom da se nalogu BBC-a na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije".

Tviter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog BBC-a 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada".

On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila".

Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija