• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2023

19:00

Majkrosoft će razočarati korisnike? Windows 12 traži jači hardver

Shutterstock

Hi-Tech

Majkrosoft će razočarati korisnike? Windows 12 traži jači hardver

Podeli vest

Windows 12 bi javnosti mogao da bude predstavljen u drugoj polovini sledeće godine.

Majkrosoft već radi na sledećoj generaciji Windowsa, nazvanoj Windows 12, kodnog naziva "Next Valley". Kompanija tvrdi da će to biti spoj lokalnog operativnog sistema i onog koji se zasniva na cloudu i pretplati, uključujući mnoga iskustva poboljšana veštačkom inteligencijom.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Windows 12 bi javnosti mogao da bude predstavljen u drugoj polovini sledeće godine, otprilike tri godine nakon predstavljanja Windowsa 11.

Malo se zna o novom OS-u u ovom trenutku, ali povremene informacije isplivaju na površinu koje sugerišu da je projekat u velikoj meri u toku. Jedna takva informacija nedavno se pojavila u medijima, a stiže s nemačkog portala Deskmodder, koji je istraživao razvojne nadogradnje Windowsa i otkrio neke naznake hardverskih zahteva koje će novi Microsoftov OS postaviti pred korisnike.

Foto: Shutterstock

 

 

Prema nalazima Deskmoddera, očekuje se da će zahtev za bezbednosnim čipom s podrškom za TPM 2.0 ostati u Windows 12 sistemu, a takođe ne bi trebalo da se menjaju ni zahtevi u vezi sa procesorom, prenosi PCChip.

Međutim, verovatno će se količina potrebnog RAM-a povećati. Umesto 4 GB, što je minimalni zahtev za operativni sistem Windows 11, Windows 12 bi mogao da zahteva minimalno 8 GB RAM-a.

Pored toga, isti portal je otkrio koncept za desktop okruženje koje bi Windows 12 (ili dolazeća nadogradnja Windowsa 11) potencijalno mogao da usvoji. Prikazuje "lebdeće" programsko polje koja podseća na poznati "dock" iz macOS-a, kao i polje za pretraživanje smešteno na radnoj površini pri vrhu ekrana.

Važno je napomenuti da nijedan od ovih elemenata nije zvaničan, jer je ovo rana faza razvoja i nema garancije da će se pojaviti u konačnoj verziji, prenosi PCCHIP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija