• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2023

15:50

Veštačka inteligencija će praviti muziku za Jutjub

Shuterstock

Hi-Tech

Veštačka inteligencija će praviti muziku za Jutjub

Podeli vest

Google Deepmind i YouTube će zajedničku stvarati muziku uz pomoć AI modela Lyria, najavljeno je iz Santa Klare.

Kako prenosi Tech Crunch, Google Deepmind je najavio i dva nova AI alata koja će biti izgrađena na bazi istog AI modela. Jedan od njih, Dreamtrack, omogućiće stvaranje muzike za YouTube Shorts.

 - Modelima veštačke inteligencije je teško da održe kontinuitet u proširenim delovima, stihovima i frazama kada generišu duge sekvence zvuka. Pošto se muzika često sastoji od više glasova i instrumenata koji se čuju istovremeno, za AI je muzika mnogo teža od govora - navodi se u saopštenju kompanije.

Foto: Pixabay

 

 

Dreamtrack će u početku biti dostupan ograničenoj grupi ljudi koji će praviti zvučne zapise od 30 sekundi "u glasovnom i muzičkom stilu" poznatih američkih izvođača kao što je Demi Lovato ili Džon Ledžend.

Kreator sadržaja unosi temu, bira izvođača, a numera sa tekstom, pratećim numerama i glasom odabranog muzičara se koriisti za stvaranje kratkog videa od 30 sekundi koji je namenjen za YouTube Shorts.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija