• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2022

10:29

POČEO JE RETROGRADNI MERKUR! Bikovima će se pojaviti osoba iz prošlosti, a OVAJ ZNAK će morati da se osloni na sopstveni šarm!

Horoskop

POČEO JE RETROGRADNI MERKUR! Bikovima će se pojaviti osoba iz prošlosti, a OVAJ ZNAK će morati da se osloni na sopstveni šarm!

Podeli vest

Period retrogradnog Merkura je uveliko počeo, što mnogima izaziva glavobolju već prvi prvoj pomisli na sve nesporazume, kvarove i probleme

Nije samo početak retrogradnog Merkura ono što će nas izabciti iz orbite narednih dana. Naime, ovog vikenda očekuje nas i noć punog Meseca. 10. septembra očekuje nas pun Mesec u Ribama, a najveći uticaj imaće na pripradnike osoba rođenim u znaku riba, device i blizanaca.

A evo šta očekuje i ostale.

Ovan 

Zona rasporeda i partnerstva je na udaru – umesto da budete uobičajeno impulsivni, možda ćete želeti da zastanete i razmislite, pre nego što stupite u akciju. Nerešeni problemi u partnerskim odnosima će se verovatno pojaviti tokom prve polovine retrogradnosti, pa pristupite ovim osetljivim temama sa saosećanjem i razumevanjem. Posle toga možete otkriti da je teško pronaći svoj ritam u svakodnevici, pa pazite da ne zakazujete sastanke u isto vreme i da ne pravite dvostruke dogovore. 

Foto: Pixabay

Retrogradni Merkur će nas izbaciti iz koloseka!

Bik 

Vaš raspored se okreće naglavačke tokom ovog retrogradnog Merkura, zato pokušajte da se oslobodite tvrdoglavosti i dodajte malo fleksibilnosti oko svog vremena i nivoa produktivnosti. Može se pojaviti osoba iz prošlosti, pa budite spremni na to da ponovo zatvarate krugove za koje ste mislili da su već zatvoreni. 

Blizanci 

Prtljag iz vašeg partnerskog, porodičnog i domaćeg života mogao bi da ispliva na površinu, a ovaj talog drame bi vas mogao zaista zamoriti. To što ne idete napred, ne znači da nazadujete, iskoristite ovaj period kao priliku da se povežete sa sadržajima iz svoje prošlosti i rešite nedovršene priče, kako biste mogli da pronađete novu inspiraciju i krenete napred. 

Rak 

Verovatno ćete se izgubiti u nostalgiji pod uticajem retrogradnog Merkura, tako da se nemojte iznenaditi ako vas preplave sećanja, ili se vraćate na prošle razgovore sa onima koji su vam bliski. Uz to, nemojte dozvoliti da vam mentalna zbunjenost pomuti komunikaciju sa drugima. Potrudite se da budete iskreni sa ljudima sa kojima živite i svakodnevno komunicirate, jer će pasivno – agresivno ponašanje samo učiniti stvari još napetijim. 

Lav 

Vaš društveni život bi mogao biti pogođen retrogradnim uticajem, jer sukobi u komunikaciji i logističke greške mogu da otežaju utvrđivanje postavljenih planova i granica. Moguće su greške u elektronskoj komunikaciji i pogrešni proračuni, interakcija sa svetom bi mogla da bude naporna i opterećujuća, zato usporite. Potrudite se da nadoknadite propušteno, da odgovorite na poruke, radite jedno po jedno i pre svakog zadatka duboko udahnite i skoncentrišite se. 

Devica 

Merkur je vaša vladajuća planeta, pa ćete možda otkriti da je vaše oštro oko za detalje malo zamućeno, posebno drugom polovinom retrogradnosti, kada Merkur ulazi u vaš znak. Iako obično dobro stojite sa logistikom, izbegavajte da obavljate veće kupovine, jer možete otkriti da stvari koje ste nabavili nisu ono što ste mislili. Umesto toga, procenite svoje navike u trošenju i odredite šta je ono u šta vredi ulagati ubuduće. 

Vaga 

Sa Merkurom koji se okreće kroz vaš znak, možda će biti teško izraziti sebe i svoje mišljenje, bez osećanja da ste pogrešno shvaćeni, ili da ste nekoga „nagazili“. Međutim, najbolje bi bilo da izbegavate preterano razmišljanje i prestanete da brinete o tome šta drugi ljudi misle o vama. Biti autentičan, ne znači biti svakome prijatan i dopadljiv i to je u redu. Oslonite se na svoj šarm i diplomatske veštine, da biste se snašli u osetljivim društvenim situacijama. 

Foto: Pixabay

Škorpija 

Kao osetljivom vodenom znaku, obično vam je lako da se povežete sa eteričnom mudrošću svog višeg ja, ali tokom ovog retrogradnog kretanja Merkura, može vam biti teško da jasno tumačite svoju intuiciju. Umesto da žurite sa zaključcima, sedite sa svojim osećanjima i procesuirajte ih, jasnoća će doći postepeno. Tokom poslednjih nedelja retrogradnosti, mogla bi da se pojavi neka drama u prijateljskim odnosima i možda će biti najbolje da se povučete i izvinite. 

Strelac 

Društvene grupe i karijera su pogođeni i za vas je održavanje korektne komunikacije najveći izazov u ovom periodu. Klonite se bilo kakvih tračeva i intriga i budite strpljivi kada odgovarate na poslovnu poštu, ili učestvujete u grupnim ćaskanjima, jer možete prevideti neke važne informacije i izvesti netačne zaključke. 

Jarac 

Sa retrogradnošću koja utiče na vaš profesionalni život, sada je pravo vreme za pauzu u svim novim radnim poduhvatima i usredsređivanje na procenu onoga što vam je već „na tanjiru“. Revidirajte ranije projekte, ili se usredsredite na rešavanje nekog starog problema usvajanjem nove perspektive. Najbolje bi bilo da ne pravite nikakve poteze u karijeri, jer je najveća verovatnoća da ćete naići na nesporazume, ili napraviti greške koje uzrokuju kašnjenja. 

Vodolija 

Ako planirate neko putovanje krajem leta, imajte na umu da retrograni Merkur može da pokvari vaše planove, tako da ćete želeti sebi da ostavite prostora za moguće promene planova i kašnjenja. Ako ostajete kod kuće, bavite se svojim interesovanjima i strastima koje ste možda zapostavili – bilo da se radi o knjizi koju niste pročitali, ili nekom nedovršenom poslu ili odnosu sa nekim koga volite, možete mnogo dobiti gledajući na prošlost iz nove perspektive. 

Ribe 

Granica bi mogle biti mutne tokom ovog perioda, a razgovori bi mogli da postanu zbunjujući, što može otežati orijentaciju u komplikovanim odnosima, naročito u emotivnim. Stare rane bi mogle da se ponovo otvore i osetljiva sećanja da se pokrenu, a iako je ovo prilika za isceljenje, vreme je i da pokušate da postavite jače granice i distancirate se od situacija koje više nisu u skladu sa vašim najboljim interesima. Slušajte svoju intuiciju

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija