Kada želite nešto toplo i ukusno, čorbica je idealan izbor! Ovaj recept je jednostavan, a rezultat ukusna i zasitna zimska poslastica!
Sastojci:
dve kašike maslinovog ulja
jedan veći luk
dva čena belog luka
četiri veća krompira
dva praziluka
kocka i po supe od povrća
list lovora
100 mililitara pavlake za kuvanje
SUPER DIJETA! Smršao je 18 kilograma uz banane, ali i još jednu VAŽNU namirnicu!
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk. Krompir ogulite i isecite na kockice, praziluk prepolovite po dužini, dobro operite i isecite na komadiće. Kocku za supu rastvorite u jednom litru tople vode.
U većem tiganju, na srednjoj vatri, zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk. Dodajte praziluk i krompir, zajedno sa listom lovora, nalijte sa oko dva decilitra supe i pustite da proključa. Zatim dodajte ostatak supe, i krčkajte na srednjoj vatri dvadesetak minuta, odnosno dok krompir potpuno ne omekša.
Izvadite lovor i bacite ga, prebacite čorbu u blender i usitnite dok ne postane glatka i gusta. Vratite u posudu u kojoj se kuvala, dodajte pavlaku i pustite da se krčka još pet minuta.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar