Ako imate komad hleba, ne brinite za večeru. Nekoliko kriški hleba - čak i starog - može da se pretvori u večeru u roku od par minuta uz samo nekoliko dodataka nekih osnovnih namirnica koje sigurno imate pri ruci
Isprobajte neki od ovih recepata.
Francuski tost
Foto: Shuterstock
Ovo jelo je naročito dobro kad kasno dođete sa posla i jako ste gladni, a u kući "nema ništa da se jede". Jaja umutite u mleku, u to umočite kriške hleba i ispecite u tiganju na puteru. Kada okrenete krišku dok se peče, pospite je bilo kojom vrstom sira koji imate - sir će se otopiti dok se druga strana peče. Ovo jelo možete odmah da servirate.
Pica-hleb
Foto: Shuterstock
Ako imate celu veknu hleba, možete da je pretvorite u picu uz pomoć nekog zabavnog recepta. Hleb isecite na kriške i prepecite. To možete da učinite i rerni ili u tiganju ako nemate tost. Svaki komad premažite kečapom ili pelatom, pospite kačkavaljem dok je vruć da bi se otopio. Po želji možete dodati i malo mesa ili maslinki.
Avokado tost
Foto: Shuterstock
Avokado tost je za mnoge fensi zalogaj i dobro će vam doći da se pokažete pred gostima. Izgnječite meso avokada ili isecite na kriške pa poređajte preko prepečenog hleba. Preko toga prelijte kašičicu sosa od paradajza ili malo grilovanog povrća.
Čorba
Foto: Shuterstock
Isecite nekoliko kriški hleba na komadiće i stavite u slanu ključalu vodu i nastavite kuvanje na tihoj vatri. Omekšali hleb procedite i viljuškom propasirajte, pa ga vratite u vodu. Dodajte komadić maslaca i umućenu pavlaku sa žumancetom. Pre služenja na sredinu svakog tanjira s čorbom izrendajte malo tvrdog sira.
Slatki tost
Foto: Shuterstock
Krišku prepečenog hleba namazanu puterom ili medom pospite prstohvatom cimeta, pa prelijte vrućim mlekom. Ovaj obrok odličan je za oporavak od virusa, a možete ga pripremiti tek da se zasladite.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
Imate mišljenje?
Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.
Ostavite komentar