POSNI SUTLIJAŠ sa cimetom i orasima koji je bolji od originalnog!

Pixabay

09:36 Iće i piće 0

Telegraf.rs/Informer.rs | 16. 03. 2019.

POSNI SUTLIJAŠ sa cimetom i orasima koji je bolji od originalnog!

Posni sutlijaš može da vas oraspoloži i zasladi u dane posta, pogotovo što se sprema na potpuno drugačiji način od klasičnog

Za posni sutlijaš vam je potrebno:

 2 šolje pirinča;

- 800-900ml kokosovog ili sojinog mleka;

- 200ml vode;

- šolja smeđeg šećera;

- cimet za posipanje;

- voće ili džem za ukrašavanje.

Pirinač dobro operite i stavite u posudu. Sipajte vodu koliko da ga prekrije i ostavite 30 minuta da tako odstoji. Nakon toga ga dobro isperite i stavite da se kuva u 150ml vode na tihoj vatri. Kada omekša sipajte mleko i promešajte. Ako je smesa previše tečna nemojte dodavati celu količinu mleka.

Pixabay

Nakon 10 minuta dodajte šećer i nastavite da mešate. Držite pirinač na vatri dok se ne skuva dobro. Nakon toga ga ostavite da se ohladi i servirajte u posudama, pospite desert cimetom i ukrasite po želji voćem ili džemom.

Za još bolji ukus savetujemo vam da ga pospete mlevenim orasima, bademima ili kokosovim brašnom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]