ŠTA KUVATE DANAS? Posni đuveč od tikvica!

Pixabay

15:38 Iće i piće 0

mondo.rs/informer.rs | 31. 03. 2019.

ŠTA KUVATE DANAS? Posni đuveč od tikvica!

Ako postite, evo ideje za ukusan ručak koji se brzo sprema, a vrlo je zasitan...

Sastojci:

kilogram tikvica

4 krupnija paradajza

3 vezice mladog crnog luka

2 čena belog luka

peršun i mirođija

4 kašike brašna

2 šoljice ulja

soli i bibera po ukusu

DOMAĆICA POSNA KUHINJA: Salata od tunjevine i pasulja!

Priprema:

Luk sitno iseckajte (i perca) i izdinstajte na šoljici ulja. Dva paradajza oljuštite i isecite na kockice, peršunov list iseckajte, pa prodinstajte i to, a zatim sve sipajte u vatrostalnu posudu.

Tikvice očistite, isecite na kolutove, posolite i uvaljajte u brašno, pa ih poređajte preko dinstanog paradajza.

Na ostatku ulja propržite sitno iseckan beli luk, dodajte dve kašike brašna i propržite još malo. Zatim dolijte šolju vode, malo soli, bibera, preostali paradajz, oljušten i iseckan na kockice, i prokuvajte sve zajedno, da se malo zgusne. Prelijte preko tikvica, i pecite u rerni na slabijoj temperaturi. Pred kraj pečenja, pospite mirođijom i ostatkom seckanog peršuna.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]