SAVETI ZA SAVRŠENU PASTU! Od dužine kuvanja do tačne količine sosa!

pexels.com

18:41 Iće i piće 0

mondo.rs/informer.rs | 15. 04. 2019.

SAVETI ZA SAVRŠENU PASTU! Od dužine kuvanja do tačne količine sosa!

Verovatno mislite da nema ničega na svetu lakšeg od kuvanja testenine, ali verovatno ste ih sve vreme kuvali "pogrešno". Italijanski kuvari Đovani i Antonela Rana otkrili su nekoliko trikova za savršeno skuvanu testeninu

- Mislim da je najbolje pastu skinuti sa vatre oko 15 sekundi pre punog vremena kuvanja, tj. onog koje vam je napisano kao uputstvo na pakovanju. Na taj način ćete sprečiti da prekuvate testeninu - tvrdi Antonela.

Ona takođe savetuje da se pasta začini isključivo maslinovim uljem i parmezanom. Ako morate da dodate so, ne stavljajte više od kašike, savetuje ona.

- Mi, Italijani, ne volimo da stavljamo mnogo sosa. Pasta je glavna, a sos je samo dodatak.

Govoreći o sosu, nikako ne savetuje da testeninu jedete sa kečapom, a prednost daje ekstradevičanskom u odnosu na "obično" maslinovo ulje.

ŠTA KUVATE DANAS? Posna čorba od pečuraka!

- Kada kupite ekstradevičansko ulje, to znači da su masline samo jednom isceđene i da je tu i pulpa, ali i boja, ukus, nutrijenti, sve je bolje - tvrdi Antonela.

pexels.com

Takođe, uvek savetuje da kupujete ceo komad parmezana, a ne već izrendani "jer ako je već izrendan, izgubili ste polovinu ukusa".

KO MARI ZA DIJETU? Ovakav kupus do sada još niste probali!

Ona ističe su bosiljak, timijan i vlašac savršen dodatak pasti.

- Verujem da, kada kuvate testeninu sa ovim dodacima, opranim i iseckanim, naravno, vaše jelo je već sjajno - zaključuje ona.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]