• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

19.10.2025

17:40

Jedna devojka iznenadila dostavljača hrane pozivom na večeru: Ono što je usledilo postalo je viralno (VIDEO)

Shutterstock

Lajfstajl

Jedna devojka iznenadila dostavljača hrane pozivom na večeru: Ono što je usledilo postalo je viralno (VIDEO)

Podeli vest

Jedna dostava umesto da se sve završi uobičajenim "hvala i doviđenja", desilo se nešto sasvim drugačije, devojka je pozvala dostavljača na večeru.

U samom centru San Franciska, dok je miris domaće večere punio mali stan, kuvarica Lusi C. završavala je poslednje pripreme pred obrok. Na vratima je zazvonilo - stigla je dostava. 

Na pragu je stajao Bernard Šip, dostavljač hrane (Amazona), koji je umesto da ostavi paket u hodniku, pažljivo doneo porudžbinu Lusi direktno u ruke. Bio je to mali gest, ali dovoljan da Lusi poželi da mu uzvrati - tanjirom domaće hrane.

Pitala sam ga iz čista mira: "Jesi li gladan? Imam dosta hrane." I tako je sve počelo - ispričala je Lusi za magazin People.

Dvoje neznanaca, jedno toplo veče

 

@chezlucie

RECIPE: my French Braised Chicken Serves 6–8 • 300°F • ~3.5–4.5 hrs (mostly hands-off) INGREDIENTS & PREP 6–8 bone-in, skin-on chicken thighs, salted + peppered Olive oil 2 yellow onions, thinly sliced 4 garlic cloves, chopped 1–2 leeks, halved, washed very well, thinly sliced 3 celery stalks, small dice 3 carrots, small dice 1 fennel bulb, thinly sliced (fronds saved for garnish if you like) 1 lb cremini/button mushrooms, stems trimmed, quartered 1 lb oyster mushrooms, pulled into pieces ¼ head napa cabbage, cut in large cubes 1 cup cherry tomatoes 1½ cups dry white wine 32 oz chicken stock 2 bay leaves, 2 thyme sprigs 1 tbsp red wine vinegar 1 bunch parsley, minced KOSHER salt !!! Crusty baguette + butter, for serving METHOD Heat a heavy Dutch oven over med-high with olive oil. Sear thighs skin-side down in batches without crowding until deep golden, 6–8 min. Flip 2–3 min. Transfer to a bowl; keep the juices. Lower heat to med. Add onions + salt. Cook until translucent, 6–8 min. Stir in garlic, 30 sec. Add leeks, celery, carrots, fennel; season. Cook 5–6 min until glossy. Add both mushrooms + cherry tomatoes. Cover 5 min to steam and release liquid; season again. Uncover, pour in wine, scrape up browned bits. Simmer 5–7 min until the sharp alcohol aroma fades and the wine reduces slightly. Add stock; bring to a lively simmer. Nestle chicken on top (skin side up) and pour in any resting juices. Scatter cabbage on top. Tuck in bay + thyme. Cover tightly and braise at 300°F for 3–4 hrs until the thighs are fall-apart tender and the broth tastes deep and savory. Discard bay + thyme. Skim excess fat if needed. Add in red wine vinegar + minced parsley. Taste and adjust salt/pepper. TO SERVE Ladle into warm bowls. Add a parsley sprig. Serve with a crusty baguette and good french salted butter. ♬ original sound - chezlucie

 

U trenutku, Lusi i Bernard, potpuni stranci, našli su se za istim stolom. Delili su tanjir francuske dinstane piletine s komoračem, kineskim kupusom i pečurkama, pričali, smejali se i uživali u jednostavnom, ali iskrenom trenutku.

- On mi je rekao da se nedavno preselio iz Luizijane - kaže Lusi.

- I odmah je dodao: "Ovo me baš podseća na jug, tamo gde ljudi samo uđu, sednu i jedu zajedno."

Bernard je uživao u svakom zalogaju, a Lusi priznaje da ju je to istovremeno činilo ponosnom i nervoznom.

- Rekao je da će biti iskren, ali mu se stvarno svidelo. Rekao je da zna šta je dobra hrana, pa mi je mnogo značilo - kaže ona.

Jedan TikTok, milioni srca

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Video koji je Lusi snimila - bez velike pompe, bez planova da postane viralan - ostao je na njenom telefonu dve nedelje. A onda ga je, iz čiste radosti, podelila.

Bilo je to tokom teške nedelje, i kad sam pogledala snimak, nasmejala sam se. Pomislila sam- Ovo je ono što ljudima treba - nastavlja Lusi.

Internet se složio. Video je pregledan više od dva miliona puta. Komentari podrške, oduševljenja i emocija preplavili su TikTok.

Bernard je postao prepoznatljiv na ulici. Ljudi su ga pozdravljali, porodica mu je slala linkove, a on se, iznenada, našao u centru pažnje.

- Na poslu su mi govorili da su me videli na TikTok mreži - smeje se.

Ono što je počelo kao obična dostava, preraslo je u prijateljstvo koje se nastavilo i van kamere.

Nova večera, novi susret

Foto: Shutterstock

 

Luci i Bernard su ostali u kontaktu. Razmenjuju poruke, razgovaraju telefonom, a planira se i nova večera.

Krajem oktobra pravim večeru za prijatelje. Bernard mora da dođe da proba još nešto - kaže Lusi.

Bernard priznaje da mu je ovaj susret promenio pogled na posao i na ljude.

- Sve moje interakcije s ljudima su bile lepe, ali sada... ljudi znaju ko sam. I to je nešto posebno - dodaje.

Kad toplina pobedi svakodnevicu

Luci sve to svodi na jednostavnu poruku:

- Mogla sam samo da uzmem paket i zatvorim vrata. Ali nisam. Produžila sam razgovor. I to mi je ispunilo dan - Lusi to svodi na jednostavnu poruku.


- Ovo je savršen primer kako nepoznati ljudi postaju prijatelji - Bernard dodaje toplo i iskreno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set