• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zanimljivostdana.com

18.11.2020

11:31

BOGATSTVO MU PALO SA NEBA! Veliki kamen probio krov i upao u dnevnu sobu, a vlasnik kuće zaradio MILIONE!

Lajfstajl

BOGATSTVO MU PALO SA NEBA! Veliki kamen probio krov i upao u dnevnu sobu, a vlasnik kuće zaradio MILIONE!

Podeli vest

Siromašnom Indonežanu bogatsvo je doslovno palo s neba. Jošuu koji je inače do skoro za život zarađivao izrađujući kovčege, iznenada jednog popodneva veliki kamen probio je krov i upao u dnevnu sobu

- Zvuk je bio toliko glasan da su se i delovi kuće tresli. I nakon što sam pretražio, video sam da je limeni krov kuće pukao. Lokalno stanovništvo u toj oblasti čulo je velike zvukove koji su potresli njihove kuće. Desetine su posetile kuću da vide retki predmet. Mnogi ljudi su došli iz znatiželje i žele da vide kamen - rekao je Josua

Kamen je bio jako vruć, ispričao je 33-godišnji Josua Hutagalung pa su ga on i njegova supruga izneli iz kuće pomoću motike.

Vrući kamen odnosno meteorit, veličine fudbalske lopte i težak 2,2 kilograma, meteorit je star 4,5 milijardi godina i verovatno jedan od najznačajnijih koji su se ikad našli na zemlji. Jošua ga je prodao za skoro 1,5 miliona evra.

Foto: Pixabay

Procenjuje se da je star 4,5 milijarde godina i klasifikovan je kao ugljenični hondrit CM1 / 2, izuzetno retka sorta – vredna oko 1,85 miliona dolara ili 857 dolara po gramu.

Metoeriti se cene po gramu, a najjeftinije sorte čistog kamena donose od 0,50 do 5,00 američkih dolara po gramu, a one sa retkim vanzemaljskim metalima koje se prodaju i do 1000 američkih dolara po gramu.

Josua, koji je uspeo da iskopa kamenu, rekao je da je meteorit još uvek bio topao i delimično slomljen kada ga je dodirnuo.

Kaže da više neće izrađivati kovčege, a deo novca je uložio da u svom selu izgradi crkvu. Otac troje dece kaže da su on i supruga želeli da dobiju još jednu ćerku i sada su uvereni da je ovo bio znak iz svemira da je trebaju i imati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija