• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2021

13:07

INFUZIJA ZA CVEĆE! Oporavlja, pospešuje rast biljaka, a pravi se od samo DVA SASTOJKA

Lajfstajl

INFUZIJA ZA CVEĆE! Oporavlja, pospešuje rast biljaka, a pravi se od samo DVA SASTOJKA

Podeli vest

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cveću treba pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da bude raskošno i lepo

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, jednako korisni za biljke mogu biti i rastvori iz domaće radinosti, a mi smo pronašli recept za jedan u koji se kunu i iskusni cvećari.

Da li ste znali da aspirin, osim što se koristi u medicinske svrhe, može da pospeši i rast biljaka i pomogne im da se oporave. 

U aspiriniu se nalazi salicilna kiselina koja zajedno sa osatlim sastojcima pomaže u rastu biljaka.  Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih gajite u dvorištu ili u saksijama, jer ih čini otpornijim i pospešuje njihov rast.

Foto: Shutterstock

Odlični saveti za uzgoj cveća

Sve što vam je potrebno za ovaj rastvor je jedna tableta aspirina i jedan litar destilovane vode.

Priprema:

Izmrvite tabletu i, ubacite u vodu, promešajte s vremena na vreme, sve dok se ne otopi. Ovim rastvorom možete zalivati ili prskati biljke, jednom nedeljno za najbolje rezultate. 

Evo kako rastvor deluje na biljke: 

Deluje na razvoj korena.

Redovnom upotrebom cveće postaje bujnije.

Posprešuje rast tako što sprečava pojavu gljivica. Apsirin može da spreči proizvodnju etilena koji najčešći uzrok zbog koga biljke uvenu. 

Aspirin je odličan i za rezano cveće. I u ovom slučaju aspirin je od pomoći. U vazu sa cvećem dodajte izmrvljenu tabletu i ono će duže ostati sveže. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!
Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!

U akciji srpskih snaga bezbednosti u naselju Hotkovo kod Novog Pazara likvidiran vehabija Senad Ramović Becan. Prilikom hapšenja odbio je da se preda i zapucao, zbog čega su snage bezbednosti morale da ga likvidiraju. Novopazarci različito reaguuju na ovo ubistvo, jedni veličaju Ramovića dok drugi tvrde da je bio manilupator i bruka za Islam.

18.08.2024

13:46

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...
Partizan

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević (50) i najbolji strelac tima iz prošle sezone Mateus Saldanja (25) nalaze se u otvorenom sukobu i to nije prvi put da temperamentni strateg ulazi u klinč sa najboljim igračima crno-belih iz inostranstva! Nekoliko je primera iz prošlosti kada je poznati stručnjak neskriveno zamerao momcima "iz uvoza" na izdanjima i zalaganju, a poslednji primer je brazilski centarfor, koji je, ruku na srce, od starta ove sezone neprepoznatljiv na terenu.

18.08.2024

11:42

Planeta

Džet set

Srbija