• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2022

22:00

UNESITE PROLEĆE U VAŠ DOM! Neobični i jeftini aranžmani uneće svežinu u životni prostor, a obogatite ih dodacima poput mirisnih sveća

Shutterstock

Lajfstajl

UNESITE PROLEĆE U VAŠ DOM! Neobični i jeftini aranžmani uneće svežinu u životni prostor, a obogatite ih dodacima poput mirisnih sveća

Podeli vest

Ako želite da promenite nešto u kući, a da to bude brzo i jeftino, unesite cveće, i to sveže cvetne grančice voća

Sa malo mašte raznobojne latice uneće svežinu u prostorije, a njihov miris će osvežiti prostor. Dočekajte goste ovog vikenda sasvim drugačijim cvetnim aranžmanima.

Evo nekoliko predloga:

Ukrasite sto

Japanci su posebni majstori kada je u pitanju dekorisanje pomoću cvetova trešnje. Razvijena je čak posebna umetnost, a aranžeri su vrlo cenjeni i traženi, posebno za svadbe i proslave. Inače, ružičasti cvetovi trešnje u Japanu su simbol ljubavi i sreće. Za Kineze su cvetovi šljive simbol snage i pet "blagoslova": dugovečnosti, prosperiteta, zdravlja, vrline i dobrog života.

Naravno, vi možete dekorisati i sa cvetovima jabuka, krušaka i drugog voća - kako budu "pristizali".

Foto: Shutterstock

Cveće

Grančice sa cvetovima višnje ili trešnje mogu biti divan ukras ako ih stavite u visoku vazu na sredini stola ili u hodniku. Neka vaza bude jednostavna, da ne odvlači pažnju od vašeg aranžmana.

Latice voćnog cveća možete ukombinovati u sveće za posebnu dekoraciju na stolu. Potrebno je samo da malo otopite sa strane deblju sveću i da je uvaljate preko latica i ostavite da se osuši.

Foto: pixabay

Ukrasi

Cveće u kosi je hit već par godina, a posebno ga je popularizovala poznata pevačica Lana del Rej. Možete napraviti venac za kosu (ukombinujte cveće voća i prolećno cveće), ali ga možete koristiti i kao ukras u posebnim prilikama - za venčanja i rođendane na otvorenom.

Možete da napravite i cvetne vence i okačite ih na vrata ili latice (ili same cvetove) staviti da plivaju u vodi u staklenim providnim vazama (stavite i malu sveću da pliva).

U kuhinji

I hranu možete ukrasti ovim cvećem. Latice i same cvetove možete stavljati na torte ili na kapkejkove.

Sa njima možete ukrasiti i sladolede, ali i tanjire, salate, pa i stolove za svečane prilike (samo po stolnjaku rasporedite latice).

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija